icono-email icono-sitemap

Ercros presenta a Expoquimia els seus nous materials, Ercros Bio® i Ercros Flex®

Ercros presenta la seva nova línia de Bioplàstics a Expoquimia

Ercros ha aprofitat el certamen d'Expoquimia, que se celebra a Barcelona del 30 de setembre al 3 d'octubre (Fira de Barcelona - Gran Via / Pavelló 3 / Smart Chemistry, Smart Future / estand Ercros nº 3), per presentar els nous materials per un futur més sostenible que té en fase de llançament

Expoquimia 161

El bioplàstic, bio & bio
Per tal d'oferir als seus clients productes plàstics més sostenibles, Ercros ha desenvolupat una nova gamma de productes, els bioplàstics, que es comercialitzen sota la marca ErcrosBio®.
Expoquimia 186
Es tracta d'uns nous materials plàstics que s'elaboren a partir de fonts naturals renovables (origen bio o 'bio-based'), com la canya de sucre, i que són biodegradables (final bio) i compostables, és a dir, que es descomponen mitjançant un procediment dur a terme per l'ésser humà (amb aplicació de calor, humitat i microorganismes) que avança els processos naturals de descomposició biològica, generant diòxid de carboni, aigua, minerals i adob.

Gràcies a aquestes característiques, la gamma de bioplàstics ErcrosBio® és idònia per fabricar diferents tipus d'envasos d'un sol ús per a productes alimentaris, cosmètica, etc., així com també per fabricar productes duradors per als sectors de l'electrònica i de l'automòbil.

Les seves propietats plàstiques els confereixen potencial tècnic per substituir molts dels plàstics més utilitzats a l'actualitat, aportant la qualitat de la sostenibilitat i de la seva baixa petjada de carboni.

La revolució en el món del PVC

Ercros també ha presentat l'innovador producte Ercros Flex®, que permet obtenir un PVC veritablement lliure de ftalats i de qualsevol altre tipus de plastificant extern.

Actualment, un terç de la producció de PVC es destina a aplicacions flexibles, en les que és imprescindible l'ús de plastificants. El més emprat és la família dels ftalats. Aquests productes han estat qüestionats per la seva incidència en la salut de les persones, fins al punt que l'administració europea ha establert terminis per a la prohibició d'alguns ftalats de baix pes molecular i ha limitat l'ús d'aquells amb un major pes molecular en certs productes infantils.

Tot això ha comportat l'aparició de plastificants alternatius als ftalats i la frase "lliure de ftalats" s'usa sovint com a reclam comercial. La nova gamma de compostos de PVC ErcrosFlex®, al ser autoplastificada, no requereix la incorporació de plastificants alternatius i evita la migració de substàncies de risc.

Els compostos Ercros Flex® es poden formular de manera similar a les formulacions de PVC convencional i són aptes per a ser processats utilitzant qualsevol de les tècniques de transformació industrial que s'empren actualment.


icon Descarregar document 1419242601 Flag of Spain

Informació relacionada  >> R+D  

btn news icona

Cercador de notícies

Arxiu

Btn galeriavideos-cat

Btn galeriaimatges-cat

Btn publicacions

Btn formularicontacte

Inicio
Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar el nostre servei, si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Per a més informació consulti la nostra política de privacitat i avís legal