icono-email icono-sitemap

La Universitat de Zaragoza premia el projecte de microencapsulació de la fàbrica d’Ercros a Sabiñánigo

Barcelona, 12 de juny de 2015. - El professor Joaquín Coronas, de l'Institut de Nanociència d'Aragó, i el departament de R+D de la fàbrica de Sabiñánigo d'Ercros han estat reconeguts en els premis "Triple Hélice" de la Universitat de Saragossa pel seu projecte de microencapsulació de substàncies en les pastilles per al tractament de l'aigua de piscina. 

Compo

Els guardons "Triple Hélice" premien projectes en què la col•laboració entre universitat i empresa dóna com a resultat el desenvolupament de productes innovadors. El professor Coronas i Ercros han estat finalistes en la seva categoria desenvolupant unes microcàpsules, que incorporades a les tauletes per al tractament de l'aigua de piscina, desprenen substàncies repel•lents d'insectes i fragàncies.

Les pastilles per al tractament de l'aigua de piscina estan fetes d'àcid tricloroisocianúric (ATCC) que en dissoldre’s a poc a poc a l'aigua van alliberant el clor. El repte al que van haver de fer front el professor Coronas i l'equip d'Ercros va ser aconseguir que aquestes pastilles també alliberessin de forma gradual repel•lent de mosquits o fragàncies, sense que l'acció de l'ATCC degradés aquestes substàncies. La solució ha estat microencapsular, és a dir introduir en microporus, les substàncies que es volien incorporar a les pastilles i, d'aquesta manera, "protegir-les" de l'acció de l'ATCC. El fruit d'aquesta col•laboració entre empresa i universitat és un innovador producte i una nova patent.

Ercros és el major fabricant europeu d’ATCC, que produeix a la seva fàbrica de Sabiñánigo que té una capacitat de producció de 21.000 tones anuals.

Ercros manté una important activitat en matèria d'innovació i tecnologia. Tots els seus negocis disposen del seu propi departament, des del qual desenvolupen nous productes o processos i investiguen noves aplicacions per als productes que ja existeixen en el seu portafoli. En l'actualitat, l'empresa disposa de 14 patents registrades.

btn news icona

Cercador de notícies

Arxiu

Btn galeriavideos-cat

Btn galeriaimatges-cat

Btn publicacions

Btn formularicontacte

Inicio
Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar el nostre servei, si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Per a més informació consulti la nostra política de privacitat i avís legal