icono-email icono-sitemap

Ercros celebra la junta general ordinària d'accionistes

Barcelona, 30 de juny 2015 .- La junta general ordinària d'accionistes d'Ercros, que s'ha celebrat avui a Barcelona, ha aprovat totes les propostes d'acords que conté l'ordre del dia formulades pel consell d'administració i ha rebutjat les propostes d'acords formulades per un grup d'accionistes que posseeixen el 3,1% del capital social.

junta accionistas

Entre les propostes aprovades destaquen l'adaptació de la normativa interna als canvis legals introduïts en la Llei de Societats de Capital i a les recomanacions del nou Codi de Bon Govern, així com l'aprovació en votació consultiva de l'informe de remuneracions dels consellers, que conté la política de remuneracions per als propers tres anys, i l'import màxim anual de remuneració dels consellers.

En la seva intervenció, el president de la companyia Antoni Zabalza s'ha mostrat convençut que 2015 serà un bon exercici per Ercros. La principal incertesa és com evolucionarà el cost de l'electricitat, la matèria primera més important de la companyia, tot i que s'ha mostrat confiat que els augments de la factura elèctrica no impedeixin continuar en el camí de recuperació en què es troba la companyia . Segons el president, "l'impacte de la crisi ha estat fort, però s'està superat gràcies a la reestructuració empresa en els últims anys que ha permès aprimar l'estructura productiva de la companyia i fer-la més eficient i rendible".

El president d'Ercros s'ha referit al repte que planteja la fi de la tecnologia de cel•les de mercuri en els processos de producció de clor-sosa, que s'ha de produir per imperatiu legal a finals de l'any 2017. "Ens queden per davant encara dos anys de profunda reconversió" ha assegurat, si bé ha assenyalat que l'impacte negatiu del tancament d'aquesta activitat en el balanç, en la part corresponent al valor dels actius, ha quedat ja comptabilitzat en els comptes de 2014.

Zabalza s'ha referit també a dos nous productes que pròximament s'inclouran en el portafoli d'Ercros: el PVC autoplastificat, registrat sota la marca d’ErcrosFlex®, que permet fabricar compostos de PVC sense plastificants externs i per tant sense migració de substàncies de risc; i els nous bioplàstics, que conformen la marca ErcrosBio®, que són materials plàstics d'origen biològic, totalment biodegradables i compostables.

Tot i que aquests nous productes no són més que un petit exemple dins de la magnitud de la companyia, són un exemple paradigmàtic del rigor i professionalitat amb què Ercros està afrontant els reptes que ha plantejat la crisi: amb una profunda reestructuració però alhora actuant amb la vista posada en el futur. "Un futur -ha dit- en que els productes bàsics altament electro-intensius tindran un paper decreixent, més quan els costos elèctrics estan soscavant de manera irreversible la competitivitat de la indústria espanyola en relació amb la dels nostres veïns europeus, i productes de major valor afegit i tecnològicament avançats tindran necessàriament un major protagonisme en la Ercros del futur ".

Han concorregut a la junta 9.999 accionistes titulars de 72.008.249 accions, que representen el 63% del capital subscrit amb dret a vot, del qual un 9% ha estat present i un 54% ha estat representat.

btn news icona

Cercador de notícies

Arxiu

Btn galeriavideos-cat

Btn galeriaimatges-cat

Btn publicacions

Btn formularicontacte

Inicio
Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar el nostre servei, si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Per a més informació consulti la nostra política de privacitat i avís legal