icono-email icono-sitemap

Ercros redueix el seu índex d'emissions i millora la qualitat dels seus productes

Barcelona, 5 d'agost del 2015. - El 2014 Ercros va reduir el seu índex d'emissions en un 2,7% respecte de l'any anterior i un 14,8% respecte de la mitjana dels darrers cinc anys. Aquest índex mesura les substàncies emeses a l'aire i a l'aigua i el residus generats. Així mateix, les emissions directes de gasos d'efecte hivernacle s'han reduït un 7%.

portadaErcros2014 IRS

Al llarg de l'any passat el 99,9% dels subministraments produïts per Ercros van ser satisfactoris. L'índex de qualitat va millorar en un 5% respecte de l'any anterior i es va situar en un 0,106. Aquest índex reflecteix el volum de productes no conformes en relació amb el volum expedit de productes propis i de tercers comercialitzats per la companyia.

En canvi 2014 va ser un mal any en matèria d'accidents laborals i es va trencar la tendència a la baixa dels darrers anys. L'índex de freqüència general d'accidents (que mesura el nombre d'accidents -amb o sense baixa- entre el personal propi i l'extern per cada milió d'hores treballades) va ser del 4,8, fet que va suposar un augment del 67,4% respecte dels resultats obtinguts el 2013. La companyia alertada per aquestes dades va posar en marxa mesures correctores i va dur a terme accions de conscienciació entre la plantilla, amb un resultat fins ara satisfactori. Amb això es pretén mantenir la reducció sostinguda dels accidents laborals.

L'any passat el grau de compliment dels sis codis de pràctiques de gestió del programa Responsible Care va ser del 99,7%. El programa Responsible Care, al qual l'empresa està adherida voluntàriament des del 1994, té per objecte aconseguir que les empreses, en el desenvolupament de la seva activitat, aconsegueixin millores contínues en relació amb la seguretat i la protecció de la salut, el medi ambient, la tutela del producte, la comunicació i la transparència.

En el camp de la sostenibilitat, cal destacar que, el 2014, el centre d'Almussafes va superar l'auditoria per a la seva inscripció en el registre europeu EMAS (Eco-Management andAuditScheme), procés que va culminar el 2013 el centre de Cardona. Al llarg del bienni, Ercros, com a organització, va obtenir la certificació ISO 14064, que serveix per al càlcul de la petjada de carboni, i les fàbriques de Vila-seca I, Vila-seca II, Sabiñánigo i Tarragona van ser acreditades amb la norma ISO 50001, de gestió energètica.

El 2014, la companyia va millorar la seva puntuació en el qüestionari CDP, sobre la informació de les emissions de CO2enaconseguir una puntuació de 82 sobre 100, vuit punts més que el 2013 i sis punts per sobre de la mitjana del seu sector. En el rating CSR d’Ecovadis, l'objectiu del qual és millorar les pràctiques ambientals i socials de les empreses mitjançant l'aprofitament de la influència de les cadenes de subministrament globals, Ercros va obtenir una qualificació Gold, amb 62 punts sobre 100, fet que la col·loca en el 5% d'empreses amb millor resultat entre totes les presentades. En el camp del govern corporatiu, el grau de compliment de les recomanacions del Codi de Bon Govern que afecten la companyia va ser del 98% el 2014, tres punts percentuals més que el 2013. 


icon Descarregar document

btn news icona

Cercador de notícies

Arxiu

Btn galeriavideos-cat

Btn galeriaimatges-cat

Btn publicacions

Btn formularicontacte

Inicio
Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar el nostre servei, si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Per a més informació consulti la nostra política de privacitat i avís legal