icono-email icono-sitemap

Ercros investiga l'ús de l'hidrogen i de les emissions de CO2 com a combustible

Sabiñánigo, 11 de novembre de 2015.- La fàbrica d'Ercros de Sabiñánigo, en col•laboració amb el Centre d'Investigació de Recursos i Consum Energètic (Circe) , està investigant la conversió de l'hidrogen generat en les seves plantes d'electròlisi i de les emissions de CO2 que generen les calderes de vapor del centre, en gas metà per ser usat com a combustible.

WEB  Ercros Sabinanigo

 

La millora ambiental que suposa aquest projecte és la conversió de l'hidrogen i el CO2, a través del metà, en un combustible que pot introduir-se en la xarxa de gas natural i ser emmagatzemat.

El projecte compta amb una subvenció de 72.000 euros del Govern d'Aragó que, des de fa anys, impulsa investigacions destinades a reduir l'impacte ambiental de les fàbriques al Pirineu Aragonès, zona d'especial interès ambiental i turístic.

Ercros és una empresa interessada en l'estudi de l'hidrogen com emmagatzemador d'energia, i, des de la seva creació, forma part de la Fundación del Hidrógeno de Aragón, entitat que impulsa el desenvolupament d'investigacions d'aquest tipus.

Els principals agents econòmics de la zona pirinenca, especialment els relacionats amb la indústria turística, han mostrat el seu interès en l'obtenció d'hidrogen mitjançant energies renovables i la seva posterior transformació en metà. Aquest és un exemple de com sectors aparentment dispars, com són el turístic i l'industrial, poden confluir en interessos comuns que beneficien el conjunt de la societat.


icon Descarregar document

btn news icona

Cercador de notícies

Arxiu

Btn galeriavideos-cat

Btn galeriaimatges-cat

Btn publicacions

Btn formularicontacte

Inicio
Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar el nostre servei, si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Per a més informació consulti la nostra política de privacitat i avís legal