icono-email icono-sitemap

Pròrroga del contracte per buscar nous projectes industrials a Flix

Barcelona,7 d'abril de 2016. - Finalitzat el període de vigència del contracte subscrit per Ercros i l'empresa consultora especialitzada en processos de reindustrialització, MOA BPI Group, en el marc de l'acord establert entre el Departament d'Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya, l'Ajuntament de Flix i Ercros, per a la recerca de nous projectes capaços de generar ocupació en la Flix (Tarragona), les parts han decidit prorrogar en un any la durada del contracte, fins a l'1 d'abril de 2017.

detalle torre

 

Els treballs desenvolupats fins ara han permès identificar diverses empreses interessades que han presentat projectes, alguns del quals encara estan en fase d'anàlisi encara que cap s'ha pogut tancar a curt termini. Al llarg de la primera fase del projecte, MOA s'ha posat en contacte amb 770 empreses que operen a Espanya en sectors afins a l'activitat d'Ercros, com és la química bàsica i intermèdia, el reciclatge i tractament de residus, i la fabricació de plàstics, resines, detergents, etc. En aquesta nova fase, es preveu ampliar la prospecció a altres nínxols d'activitat amb potencial interès alhora que s'obre la cerca a empreses europees i empreses que treballen en el sector públic.

El citat acord s'emmarca en el projecte de reindustrialització de Flix per fer front a la pèrdua d'ocupació derivada de la reestructuració de les plantes productives que té Ercros a aquesta localitat.

L'oferta de sòl inclou diverses parcel·les que, en conjunt, sumen 200.000 m2. Les empreses que s'hi instal·lin poden beneficiar-se d'una estructura de costos energètics molt competitiva, disponibilitat de vapor, un elevat cabal d'aigua de captació per als seus processos, estació fisicoquímica de tractament d'aigües, abocador industrial, apartador de ferrocarril propi, etc.

A les empreses interessades se'ls ofereix la possibilitat de fer ús del sòl en règim de lloguer o venda, en condicions molt avantatjoses en funció del volum d'ocupació que vagin a generar. Ercros planteja a més la possibilitat de co-invertir en aquells projectes que puguin aprofitar sinergies amb els seus processos productius.

Aquest projecte de reindustrialització compta amb el suport institucional de la Generalitat, mitjançant els mecanismes de recolzament de l’agència Acció, i del municipi, dins el programa d'ajuts a la implantació de noves empreses, que inclou una bonificació del 95% en els impostos municipals sobre edificacions, instal·lacions i obres, i un 50% de bonificació de l'impost d'activitats econòmiques.


icon Descarregar documents

btn news icona

Cercador de notícies

Arxiu

Btn galeriavideos-cat

Btn galeriaimatges-cat

Btn publicacions

Btn formularicontacte

Inicio
Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar el nostre servei, si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Per a més informació consulti la nostra política de privacitat i avís legal