icono-email icono-sitemap

Ercros continua reduint el nombre d’accidents laborals i el seu índex d’emissions

Barcelona, 4 de juliol de 2016. - El 2015, Ercros va reduir un 37% el seu índex de freqüència general d’accidents, que mesura el nombre d'accidents -amb o sense baixa- entre el personal propi i l'extern per cada milió d'hores treballades; l’índex del 2015 va ser del 3,03 i confirma la reducció progressiva del nombre d’accidents dels darrers anys. La xifra del 2015 és un 43% més baixa que la mitjana dels darrers cinc anys.

2VIb-5-067

El 2015, Ercros també va reduir un 7% el seu índex d’emissions, indicador de la quantitat de substàncies emeses a l'aire i a l'aigua i el residus generats per la companyia. Aquesta xifra, que reflecteix el compromís de l’empresa amb la sostenibilitat i el medi ambient, ha anat millorant de manera sostinguda al llarg dels anys de tal forma que l'índex del 2015 és un 18% més baix que la mitjana dels darrers cinc anys.

Totes aquestes dades, juntament amb les principals actuacions en matèria de responsabilitat social dutes a terme per l'empresa el 2015, han quedat recollides a l'informe de responsabilitat social empresarial ("RSE") d'Ercros que ha obtingut el segell "Excellence Responsible Company" atorgat per l'empresa auditora Bureau Veritas.

L'any passat el grau de compliment dels set codis de pràctiques de gestió del programa de sostenibilitat Responsible Care, que aplica el sector químic a nivell mundial, va ser del 99,2%. Aquest programa, al qual l'empresa està adherida voluntàriament des de 1994, té per objecte aconseguir que les empreses, en el desenvolupament de la seva activitat, aconsegueixin millores contínues en relació amb la seguretat i la protecció de la salut, el medi ambient, la tutela del producte, la comunicació i la transparència.

El 2015, la companyia va millorar la seva puntuació en el qüestionari CDP, que valora la transparència en la informació sobre el compromís de la empresa en relació amb el canvi climàtic, en aconseguir una puntuació de 87 sobre 100, cinc punts més que el 2014 i tres punts per sobre de la mitjana del seu sector. En el rating CSR d’Ecovadis, l'objectiu del qual és millorar les pràctiques ambientals i socials de les empreses mitjançant l'aprofitament de la influència de les cadenes de subministrament globals, Ercros va obtenir una qualificació "Gold", amb 64 punts sobre 100, fet que la col·loca en el 2,5% d'empreses amb millor resultat entre totes les presentades.

En el camp de la sostenibilitat, cal destacar que vuit de les onze fàbriques d’Ercros estan inscrites en el registre europeu eco-management and audit scheme ("EMAS"), que certifica aquelles empreses i instal·lacions que milloren contínuament el seus registres mediambientals. A més, totes les fàbriques de la companyia tenen acreditat el seu sistema de gestió ambiental segons la norma ISO 14001 i es verifiquen, anualment, les emissions de gasos d’efecte hivernacle segons la norma ISO 14064. A més, les fàbriques de Vila-seca I, Vila-seca II, Sabiñánigo i Tarragona tenen acreditades les seves bones pràctiques en matèria de gestió energètica segons la norma ISO 50001.


icon Descarregar document

btn news icona

Cercador de notícies

Arxiu

Btn galeriavideos-cat

Btn galeriaimatges-cat

Btn publicacions

Btn formularicontacte

Inicio
Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar el nostre servei, si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Per a més informació consulti la nostra política de privacitat i avís legal