icono-email icono-sitemap

El conseller de Territori i Sostenibilitat visita els treballs que Ercros du a terme per sanejar el terreny de la fàbrica de Flix

Flix, 28 de desembre de 2016.Aquest matí el conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, l'alcalde de Flix, Marc Mur, i altres representants de l'administració catalana i l'Ajuntament, han visitat la fàbrica d'Ercros de Flix per conèixer "in situ" els treballs de caracterització i sanejament que l'empresa està duent a terme i les actuacions que té previst endegar el 2017.

Visita conseller flix web

Aquests treballs, que Ercros va iniciar fa més de 15 anys avançant-se a les exigències legislatives d'aquell moment, han comportat la instal·lació de més de 300 pous d’investigació que han permès determinar l'afectació que ha tingut l'activitat industrial històrica sobre el sòl, subsòl i aigües subterrànies de la fàbrica i definir els tractaments específics pel seu sanejament.

Els treballs han estat dirigits per Ferrovial i Suez, dues empreses especialitzades en la remediació de sòls, i tutelats per les administracions competents: l'Agència de Residus de Catalunya (ARC), l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) i la Confederació Hidrogràfica de l'Ebre (CHE).

Ercros garanteix el compliment dels seus compromisos ambientals associats als terrenys de la seva propietat. D'altra banda, treballa amb l'objectiu d'oferir un espai adequat per a la implantació de noves activitats industrials, en el marc del projecte de reindustrialització que està executant juntament amb la Generalitat de Catalunya i l'Ajuntament de Flix.

Entre 2004 i 2016, Ercros ha posat en marxa mesures de remediació, entre les quals destaquen:

  • La captació i depuració d’aigües subterrànies de forma contínua. Aquesta acció ha suposat la instal·lació de quatre barreres hidràuliques de captació ubicades estratègicament i la construcció d’una planta depuradora d’aigües;
  • L’extracció en continu de residus insolubles presents al subsòl i el seu tractament tèrmic posterior i
  • L’aïllament del sòl afectat mitjançant tècniques de segellament de dipòsits controlats.

A més de seguir amb aquestes mesures, l'empresa ha concretat un pla de sanejament ambiental, que executarà a partir del 2017, que inclou les següents actuacions:

  • La instal·lació de nous punts d'investigació, per tal d’ampliar l’estudi de caracterització;
  • L’acceleració de la recuperació dels sòls afectats mitjançant, entre d’altres, tècniques d’extracció de vapors;
  • L'enderroc de naus i instal·lacions industrials en desús i
  • El manteniment del programa de control i vigilància per al seguiment de la progressió de les accions de sanejament.


icon Descarregar document

btn news icona

Cercador de notícies

Arxiu

Btn galeriavideos-cat

Btn galeriaimatges-cat

Btn publicacions

Btn formularicontacte

Inicio
Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar el nostre servei, si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Per a més informació consulti la nostra política de privacitat i avís legal