icono-email icono-sitemap

L'administració aragonesa autoritza a Ercros a ampliar la producció de clor a Sabiñánigo

Barcelona, 17 de maig de 2017. - L'Institut Aragonès de Gestió Ambiental del Govern d'Aragó ha aprovat una nova autorització ambiental integrada («AAI») per a la fàbrica de Sabiñánigo d'Ercros, sol·licitada amb motiu de l'ampliació de la capacitat de producció de clor amb tecnologia de membrana en 15.000 t/any fins a les 45.000 t/any. Aquesta actuació suposarà una inversió de 12 milions d'euros.

Sabinanigo 1-web

L'AAI és un requisit imprescindible per a la posada en servei de la citada ampliació, que s'estima que es dugui a terme a finals del present exercici.

L'ampliació de la planta de clor de Sabiñánigo és una de les principals actuacions previstes a la primera fase del pla estratègic d'inversions d'Ercros («Pla Act»), que abasta el període 2016-2017. A la segona fase del pla, que comprèn el període 2018-2020, s'inclou una altra actuació significativa en aquesta fàbrica, com és l'ampliació de la planta de producció de tauletes per al tractament de l'aigua de piscines en 7.000 t/any fins arribar a les 28.000 t/any. Entre totes dues actuacions, Ercros invertirà 27 milions d'euros a Sabiñánigo.

Amb la nova capacitat de producció de clor a Sabiñánigo, Ercros espera compensar part de la caiguda de producció de clor que es produirà a partir de l’11 de desembre de 2017, quan per imperatiu legal hagi de tancar les plantes de producció de clor que operen amb tecnologia de mercuri, a Flix i Vila-seca I, ambdues a Tarragona. A diferència d'aquestes dues plantes, la planta de la fàbrica de Sabiñánigo està adaptada, des de 2009, a la tecnologia de membrana, que està admesa per la normativa europea i espanyola com a millor tecnologia disponible («MTD») i, per tant, no està afectada per l'obligació de tancament.

També està adaptada a la tecnologia MTD l'altra planta de producció de clor de la fàbrica de Vila-seca I, la capacitat de la qual està sent ampliada fins a les 120.000 t/any. Des de gener de 2017, la fàbrica de Vila-seca I disposa de la corresponent AAI atorgada per la Generalitat de Catalunya.

Ercros està fent un gran esforç per complir amb l'objectiu de cessar la producció de clor amb tecnologia de mercuri en el termini legal establert i que alhora entri en funcionament l'ampliació de la capacitat de les dues plantes que operen amb tecnologia de membrana.


icon Descarregar document

btn news icona

Cercador de notícies

Arxiu

Btn galeriavideos-cat

Btn galeriaimatges-cat

Btn publicacions

Btn formularicontacte

Inicio
Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar el nostre servei, si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Per a més informació consulti la nostra política de privacitat i avís legal