icono-email icono-sitemap

La junta d'Ercros aprova, per primera vegada a la seva història, el pagament de dividend

Barcelona, 23 de juny de 2017 - La junta general ordinària d'accionistes d'Ercros, que s'ha celebrat avui a Barcelona, ha aprovat totes les propostes d'acord contingudes a l'ordre del dia, entre les quals destaquen diverses propostes relacionades amb la retribució a l'accionista.

Junta 2017 web

En concret, la junta ha aprovat el pagament d'un dividend de 0,04 euros per acció amb càrrec al benefici de 2016, que va ser de 45,16 milions d'euros. La retribució a l'accionista ha inclòs també la recompra de 3,1 milions d'accions pròpies per a la seva amortització. El programa culminarà amb una reducció de capital, que també ha estat aprovada per la junta, després de la qual el benefici per acció (BPA), que a finals de 2016 era de 0,40 euros, passarà a ser de 0,42 euros. El payout conjunt del pagament en efectiu i la recompra d'accions s'eleva a 13,44 milions d'euros, equivalent al 30% del benefici del 2016.

Així mateix, la junta ha ratificat la política de retribució a l'accionista per al període 2017-2020. El president d'Ercros, Antoni Zabalza Martí, ha explicat que amb aquesta decisió es satisfà la demanda dels accionistes de veure retribuïda la seva inversió i ha estat possible gràcies a la perspectiva d'obtenir beneficis en exercicis futurs i la sanejada situació financera de l’empresa. La política de retribució a l'accionista preveu un payout màxim conjunt que segueix un camí creixent fins a arribar al final del període al 50% del benefici.

En la seva intervenció, el president ha destacat els bons resultats aconseguits per Ercros el 2016, que han multiplicat per 6,2 vegades els obtinguts a l'exercici anterior. El mèrit d'aquesta fita cal atribuir-lo, segons Zabalza, no només al bon moment dels mercats i de la conjuntura favorable de les energies i els aprovisionaments sinó també a la reducció de costos i millora de productivitat obtingudes en els darrers anys. «Sense l'esforç de racionalització industrial emprès durant la crisi, Ercros no hagués pogut situar-se en l'excel·lent posició en que es troba actualment per aprofitar al màxim la recuperació econòmica» ha dit.

Sobre la marxa de l'exercici 2017, el president ha destacat la fortalesa mostrada per la majoria dels mercats, fet que està permetent consolidar el volum de vendes. Segons Zabalza, «l'augment dels preus dels nostres productes ha propiciat una millora en els marges, fins i tot en l'actual context de pujada del cost dels principals subministraments i aprovisionaments». Ercros ha presentat una previsió de resultats del primer semestre amb un ebitda de 37 milions d'euros, que suposa una millora del 9,5% respecte de l'obtingut en el mateix període de 2016, i un benefici de 23 milions d'euros, que millora en un 17,1% l'assolit en els sis primers mesos de l'any anterior.

La junta d'accionistes ha ratificat el nomenament per cooptació de la consellera independent Carme Moragues Josa, que el consell va aprovar per cobrir la vacant anticipada produïda per la mort de Jordi Dagà Sancho. Amb aquest nomenament, el consell d'Ercros arriba a la paritat de gènere i supera l'objectiu que el nombre de conselleres representi, almenys, el 30% del total el 2020.

Han concorregut a la junta 8.860 accionistes titulars de 81.372.466 accions, que representen el 71,325 % del capital subscrit amb dret a vot.


icon Descargar documento

btn news icona

Cercador de notícies

Arxiu

Btn galeriavideos-cat

Btn galeriaimatges-cat

Btn publicacions

Btn formularicontacte

Inicio
Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar el nostre servei, si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Per a més informació consulti la nostra política de privacitat i avís legal