icono-email icono-sitemap

La fàbrica d'Ercros a Sabiñánigo celebra el seu centenari i inaugura dues noves plantes

Sabiñánigo, 31 de maig de 2018. - El passat cap de setmana va ser d'intensa activitat a la fàbrica d'Ercros a Sabiñánigo, que va rebre la visita de prop de 500 persones amb motiu de la celebració del seu centenari. Els actes van començar el divendres, amb una jornada de portes obertes per als accionistes de la companyia; van continuar dissabte, amb un acte institucional, i van culminar diumenge, amb la invitació als empleats i els seus familiars.

sabi100

En l'acte de dissabte, a més de celebrar el centenari de la fàbrica, també es van inaugurar dues noves instal·lacions -la planta de producció de clor-sosa i la d'àcid clorhídric- a càrrec del president del Govern d'Aragó, Javier Lambán, que va estar acompanyat per l'alcalde de Sabiñánigo, Jesús Lasierra; el president d'Ercros, Antonio Zabalza; a més de les conselleres d'Economia, Indústria i Ocupació, Marta Gastón, i de Ciutadania i Drets Socials, María Victoria Broto, del conseller de Desenvolupament Rural i Sostenibilitat, Joaquín Olona, així com altres autoritats de la zona, directius d'Ercros i representants de la societat serrablesa.

La visita va començar amb un recorregut per les instal·lacions de la fàbrica i va continuar amb el descobriment d'un monòlit commemoratiu. El president d'Ercros va destacar que la planta de Sabiñánigo "està més viva que mai, en el sentit que està plenament modernitzada i té unes perspectives comercials, tant a nivell nacional com internacional, molt bones". Per la seva banda el president d'Aragó va assegurar que Ercros "ha aconseguit fixar població, a més de constituir tot un exemple per al model econòmic que l'executiu vol per a la comunitat basat en la innovació i la indústria".

Diumenge va arribar el torn dels treballadors i les seves famílies, que van tenir l'oportunitat de conèixer les noves instal·lacions de la fàbrica. El director del centre, Luis Gállego, en un emotiu i aplaudit discurs, va recordar com el seu avi va arribar a Sabiñánigo buscant un futur millor i va explicar que per a ell era un gran honor dirigir una fàbrica a la qual havien treballat abans el seu pare i el seu avi.
La jornada va acabar amb un típic xàfec de primavera pirinenca i amb el desig que la fàbrica pugui celebrar, com a mínim, altres cent anys més.


icon Descarregar document

btn news icona

Cercador de notícies

Arxiu

Btn galeriavideos-cat

Btn galeriaimatges-cat

Btn publicacions

Btn formularicontacte

Inicio
Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar el nostre servei, si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Per a més informació consulti la nostra política de privacitat i avís legal