icono-email icono-sitemap

Excel·lent cum laude per a la tesi sobre termoplàstics
de Martí Hortós del Departament d'I+T d’Ercros

Barcelona, 6 de juliol de 2018. - El passat 8 de juny, Martí Hortós, enginyer químic i integrant de l'equip d'investigadors del Departament d'I+T d’Ercros, va presentar la seva tesi doctoral “Noves formulacions sostenibles de compostos termoplàstics” com a colofó del programa de Doctorat Industrial subvencionat per la Generalitat de Catalunya.

Imagen 1A la foto, d'esquerra a dreta, Jordi Bou, professor de la UPC i codirector de la tesi; Martí Hortós, l'autor; Josep Mota, director d'I+T d’Ercros; i Sebastián Espino, adjunt a la direcció d'I+T d’Ercros i codirector de la tesi.

Aquesta tesi és fruit d'un acord de col·laboració entre el Departament d'Enginyeria Química de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) i Ercros i ha estat dirigida pel professor Jordi Bou, de la UPC, i per Sebastián Espino, adjunt a la direcció del Departament d'I+T d’Ercros.

En el marc de la tesi s'han desenvolupat formulacions en la gamma ErcrosBio, basades en el bioplàstic PLA, amb propietats millorades per competir amb plàstics tècnics i plastificants renovables pel PVC. Els resultats del treball han donat lloc a dues publicacions científiques i a una sol·licitud de patent.

La defensa de la tesi doctoral es va realitzar a la UPC davant d'un tribunal integrat per doctors de la UPC, la Universitat de Barcelona i la Universitat de Girona i va rebre la qualificació d'excel·lent cum laude.

Martí Hortós va ser felicitat per la qualitat i envergadura del seu treball i per haver sabut compaginar l'enfocament industrial de la seva tesi amb un sòlid suport científic. El tribunal va fer extensiva aquesta felicitació a Ercros pel suport prestat a aquest tipus de treballs i, en concret, a la recerca de solucions més sostenibles per a problemes que estan resolts amb plàstics d'origen fòssil.


icon Descarregar document

btn news icona

Cercador de notícies

Arxiu

Btn galeriavideos-cat

Btn galeriaimatges-cat

Btn publicacions

Btn formularicontacte

Inicio
Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar el nostre servei, si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Per a més informació consulti la nostra política de privacitat i avís legal