icono-email icono-sitemap

Experts de la Universitat de Barcelona visiten la Terrera Nova de Cardona

Barcelona, 28 de desembre de 2018. - Un grup d’experts en l’estudi del sòls van visitar el passat 21 de novembre els terrenys de la terrera Nova de Cardona, propietat d’Ercros. La visita forma part de les 43es Jornades científiques sobre la degradació i restauració de sòls naturals, agrícoles i urbans en climes àrids i semi-àrids, organitzades per la Universitat de Barcelona en col·laboració amb el Centre d'Investigació Tecnològica i Aplicacions Forestals («CREAF») i pel Grup Francòfon d’Humidimetria i Transport en medis porosos («GFHN»).

Foto expert UB Terrera Nova Cardona

Montserrat Jorba, professora associada de la Universitat de Barcelona i col·laboradora en les tasques de restauració de la Terrena Nova de Cardona, va liderar la visita dels experts i els va mostrar les tasques realitzades i els treballs previstos en el projecte de restauració realitzat per Ercros. Els estudiosos –biòlegs, geòlegs, edafòlegs i hidròlegs– van poder comprovar l’evolució de la salinitat del terreny, els assajos realitzats i el creixement de la vegetació que s’hi ha plantat.

La Terrera Nova de Cardona es va formar per la deposició dels residus provinents de l’extracció de potassa, procedent de les mines de la zona fins els anys 70. Des de 1991 fins el 2012, Ercros va explotar la sal que contenien els esmentats residus fins a la seva eliminació. En l’actualitat, Ercros està duent a terme la restauració del sòl que ha quedat alliberar per la desaparició del runam amb la revegetació de la zona.

btn news icona

Cercador de notícies

Arxiu

Btn galeriavideos-cat

Btn galeriaimatges-cat

Btn publicacions

Btn formularicontacte

Inicio
Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar el nostre servei, si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Per a més informació consulti la nostra política de privacitat i avís legal