icono-email icono-sitemap

Ercros avança en el seu compromís amb l’hidrogen verd a l’Aragó

Sabiñánigo, 17 d’agost de 2021. - Ercros, a través de la seva fàbrica de Sabiñánigo, suma noves actuacions per a potenciar l'ús de l'hidrogen verd com a font d'energia, que és un dels pilars de l'estratègia de descarbonització i lluita contra el canvi climàtic empresa per la companyia en el marc del Pla estratègic 3D.

Ercros Hidrogeno verde AragonEl director de la fàbrica a Sabiñánigo, Luis Gállego, a l’acte de la signatura del compromís d’Ercros amb la iniciativa GetHyGA.

Recentment, Ercros s'ha compromès amb la iniciativa GetHyGA, un pla d'acció promogut pel Govern d'Aragó, a través de la Fundació per al desenvolupament de les noves tecnologies de l'hidrogen a Aragó («Fundació de l'hidrogen»), que busca crear un ecosistema industrial en aquesta comunitat entorn de la producció, transport, emmagatzematge i consum d'hidrogen com a font d'energia. La iniciativa inclou 78 projectes, que preveuen mobilitzar més de 2.300 milions d'euros a la regió.

Un d'aquests projectes està liderat per Ercros i figura en el Pla 3D. En cas d'aprovar-se, el projecte d’Ercros consistirà en la construcció d'una planta semiindustrial a la fàbrica de Sabiñánigo per a la generació d'hidrogen verd a partir d'electròlisi d'aigua (separació de l'oxigen i l'hidrogen). Aquesta inversió permetria tenir hidrogen addicional a l'actualment disponible, generat a partir de fonts renovables.

El Pla 3D també inclou una inversió a Sabiñánigo per a aprofitar el 100% de l'hidrogen obtingut a les plantes d’electròlisi de clorat sòdic i clor-sosa/potassa. Actualment, aquest hidrogen ja s'utilitza com a matèria primera en la producció d'aigua oxigenada, àcid clorhídric i amoníac. La nova instal·lació permetrà aprofitar, quan convingui, l'hidrogen sobrant.

Ercros forma part del patronat de la Fundació de l'Hidrogen d'Aragó i de la Plataforma Hidrogen Verd Catalunya Sud.

btn news icona

Cercador de notícies

Arxiu

Btn galeriavideos-cat

Btn galeriaimatges-cat

Btn publicacions

Btn formularicontacte

Inicio
Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar el nostre servei, si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Per a més informació consulti la nostra política de privacitat i avís legal