icono-email icono-sitemap

I+D

Innovació en tota la cadena de producte

L'activitat d'Ercros en el camp de la innovació i la tecnologia es centra en el desenvolupament de nous productes amb alt valor afegit, la recerca de noves aplicacions dels productes existents i la millora dels processos de producció per tal de reduir l'impacte mediambiental generat per l'activitat industrial i augmentar l'eficiència de les instal·lacions productives, així com la millora de l'assistència tècnica i comercial.

La companyia té quatre centres propis d'R+D ubicats als centres d'Aranjuez, Monzón, Sabiñánigo i Tortosa, que donen servei a les divisions de Farmàcia, Plàstics, Química Bàsica i Química Intermèdia, respectivament.

Desenvolupament de nous productes
  • Recerca de nous materials basats en el PLA (àcid polilàctic) que siguin imprimibles amb la major gamma possible d'impressores 3D existents al mercat i que compleixin amb requisits especials com l'alta resistència a la temperatura, propietats mecàniques millorades respecte del material base i característiques diferenciadores. Aquest projecte està cofinançat pels Fons Europeus de Desenvolupament Regional de la Unió Europea en el marc del Programa Operatiu FEDER de Catalunya 2014-2020 amb un ajut de 63.312,59 euros.
  • La presentació de la sol·licitud de patent de la tecnologia per a la fabricació de polímers i col·polímers de PVC auto-plastificat.
  • Les diferents fórmules per a la fabricació de nous materials bioplàstics, elaborats amb matèries primeres renovables anualment i biodegradables o biocompostables, que conformen el la gamma de la marca ErcrosBio®, registrada per Ercros.
  • El projecte per augmentar la productivitat dels microorganismes amb els quals s'elaboren diferents principis actius farmacèutics per fermentació, a partir de les soques industrials propietat de la companyia.
  • Una línia per a la fabricació d'oxidants i productes de tractament d'aigües amb substàncies que continguin oxigen actiu.
  • La gamma de resines ErcrosGreen + amb una molt baixa emissió de formaldehid, que inclou les noves resines de melamina-formol per a la fabricació de laminats decoratius; d'urea-formol per a la fabricació de taulers contraplacats; i les fenòliques destinades al sector de l'aïllament.
Millora dels processos i noves aplicacions de productes ja existents
  • El programa a la planta pilot per a l'obtenció de clor i potassa càustica mitjançant tecnologia de membranes «zero-gap», segons el programa acordat amb Asahi Kasei.
  • L'optimització de la morfologia i la uniformitat de tots els tipus de PVC fabricats en diferents reactors de polimerització.
  • L'augment de la producció i millora de l'eficiència energètica en el procés d'obtenció de poliols i compostos per emmotllar.
  • El desenvolupament d'un procés d'extracció d'àcid fusídic que disminueixi l'ús de dissolvent. S'ha treballat a escala de laboratori i planta pilot.
Ajuts a la reindustrialització i el foment de la competitivitat industrial

CONVOCATÒRIA 2016.

Almussafes

El pla de millora de la fàbrica d'Almussafes de la divisió de química intermèdia d'Ercros S.A. ha estat finançat pel Ministeri d'indústria, energia i turisme al acollir-se al programa Reindustrialització i foment de la competitivitat industrial a la convocatòria 2016.

Aranjuez

El pla de millora de la fàbrica d'Aranjuez de la divisió de farmàcia d'Ercros S.A. ha estat finançat pel Ministeri d'indústria, energia i turisme al acollir-se al programa Reindustrialització i foment de la competitivitat industrial a la convocatòria 2016.

Cerdanyola

El pla de millora de la fàbrica de Cerdanyola de la divisió de química intermèdia d'Ercros S.A. ha estat finançat pel Ministeri d'indústria, energia i turisme al acollir-se al programa Reindustrialització i foment de la competitivitat industrial a la convocatòria 2016.

Sabiñánigo

El pla de millora de la fàbrica de Sabiñánigo de la divisió derivats del clor d'Ercros S.A. ha estat finançat pel Ministeri d'indústria, energia i turisme al acollir-se al programa Reindustrialització i foment de la competitivitat industrial a la convocatòria 2016.

Vila-seca I

El pla de millora de la fàbrica de Vila-seca I de la divisió derivats del clor d'Ercros S.A. ha estat finançat pel Ministeri d'indústria, energia i turisme al acollir-se al programa Reindustrialització i foment de la competitivitat industrial a la convocatòria 2016.

Vila-seca II

El pla de millora de la fàbrica de Vila-seca II de la divisió derivats del clor d'Ercros S.A. ha estat finançat pel Ministeri d'indústria, energia i turisme al acollir-se al programa Reindustrialització i foment de la competitivitat industrial a la convocatòria 2016.

CONVOCATÒRIA 2017.

Aranjuez

El pla de millora de la fàbrica d'Aranjuez 2017 de la divisió de farmàcia d'Ercros S.A. ha estat finançat pel Ministeri d'economia, indústria i competitivitat al acollir-se al programa Reindustrialització i foment de la competitivitat industrial a la convocatòria 2017.

Monzón

El pla de millora i ampliació de la fàbrica de Monzón 2017 de la divisió derivats del clor d'Ercros S.A. ha estat finançat pel Ministeri d'economia, indústria i competitivitat al acollir-se al programa Reindustrialització i foment de la competitivitat industrial a la convocatòria 2017.

Tortosa

El pla de millora de la fàbrica de Tortosa 2017 de la divisió de química intermèdia d'Ercros S.A. ha estat finançat pel Ministeri d'economia, indústria i competitivitat al acollir-se al programa Reindustrialització i foment de la competitivitat industrial a la convocatòria 2017.

Vila-seca II

El pla de millora de la fàbrica de Vila-seca II 2017 de la divisió derivats del clor d'Ercros S.A. ha estat finançat pel Ministeri d'economia, indústria i competitivitat al acollir-se al programa Reindustrialització i foment de la competitivitat industrial a la convocatòria 2017.

.

Acords de col·laboració

logo.ramonLlull IQS Logo CSIC Logo UAB
logo-uam Logo Univ.Zaragoza blanco pequeno
 UB A-horit-col1  UPC logo 1
Inicio