I+D

Innovació en tota la cadena de producte

L'activitat d'Ercros en el camp de la innovació i la tecnologia es centra en el desenvolupament de nous productes amb alt valor afegit, la recerca de noves aplicacions dels productes existents i la millora dels processos de producció per tal de reduir l'impacte mediambiental generat per l'activitat industrial i augmentar l'eficiència de les instal·lacions productives, així com la millora de l'assistència tècnica i comercial.

La companyia té quatre centres propis d'R+D ubicats als centres d'Aranjuez, Monzón, Sabiñánigo i Tortosa, que donen servei a les divisions de Farmàcia, Plàstics, Química Bàsica i Química Intermèdia, respectivament.

Desenvolupament de nous productes
 • Recerca de nous materials basats en el PLA (àcid polilàctic) que siguin imprimibles amb la major gamma possible d'impressores 3D existents al mercat i que compleixin amb requisits especials com l'alta resistència a la temperatura, propietats mecàniques millorades respecte del material base i característiques diferenciadores. Aquest projecte està cofinançat pels Fons Europeus de Desenvolupament Regional de la Unió Europea en el marc del Programa Operatiu FEDER de Catalunya 2014-2020 amb un ajut de 63.312,59 euros.
 • La presentació de la sol·licitud de patent de la tecnologia per a la fabricació de polímers i col·polímers de PVC auto-plastificat.
 • Les diferents fórmules per a la fabricació de nous materials bioplàstics, elaborats amb matèries primeres renovables anualment i biodegradables o biocompostables, que conformen el la gamma de la marca ErcrosBio®, registrada per Ercros.
 • El projecte per augmentar la productivitat dels microorganismes amb els quals s'elaboren diferents principis actius farmacèutics per fermentació, a partir de les soques industrials propietat de la companyia.
 • Una línia per a la fabricació d'oxidants i productes de tractament d'aigües amb substàncies que continguin oxigen actiu.
Millora dels processos i noves aplicacions de productes ja existents
 • La millora de la fabricació de clorat potàssic per electròlisi per reduir els costos energètics un 10%.
 • La reducció del cost de les matèries primeres del procés de PVC per diversificació de proveïdors.
 • La millora de la qualitat i reproductibilitat de les resines de PVC, sobretot en el paràmetre de color.
 • La reducció del consum de matèries primeres en els processos de producció de pentaeritritol i dipentaeritritol i la preparació de noves qualitats per proveir nous segments de mercat.
 • L'augment de la productivitat i la qualitat en el procés de fabricació de compostos per emmotllar, així com l'obtenció de noves qualitats per poder ampliar la cartera de clients.
 • El desenvolupament de nous tipus de resines que milloren la reactivitat i redueixen l'emissió de formaldehid en les aplicacions a les quals van destinades.

.

Acords de col·laboració

logo.ramonLlull IQS Logo CSIC Logo UAB
logo-uam Logo Univ.Zaragoza blanco pequeno
 UB A-horit-col1  UPC logo 1
Inicio