icono-email icono-sitemap

I+D

Innovació en tota la cadena de producte

L'activitat d'Ercros en el camp de la innovació i la tecnologia es centra en el desenvolupament de nous productes amb alt valor afegit, la recerca de noves aplicacions dels productes existents i la millora dels processos de producció per tal de reduir l'impacte mediambiental generat per l'activitat industrial i augmentar l'eficiència de les instal·lacions productives, així com la millora de l'assistència tècnica i comercial.

La companyia té quatre centres propis d'R+D ubicats als centres d'Aranjuez, Monzón, Sabiñánigo i Tortosa, que donen servei a les divisions de Farmàcia, Plàstics, Química Bàsica i Química Intermèdia, respectivament.

Desenvolupament de nous productes
  • Recerca de nous materials basats en el PLA (àcid polilàctic) que siguin imprimibles amb la major gamma possible d'impressores 3D existents al mercat i que compleixin amb requisits especials com l'alta resistència a la temperatura, propietats mecàniques millorades respecte del material base i característiques diferenciadores. Aquest projecte està cofinançat pels Fons Europeus de Desenvolupament Regional de la Unió Europea en el marc del Programa Operatiu FEDER de Catalunya 2014-2020 amb un ajut de 63.312,59 euros.
  • La presentació de la sol·licitud de patent de la tecnologia per a la fabricació de polímers i col·polímers de PVC auto-plastificat.
  • Les diferents fórmules per a la fabricació de nous materials bioplàstics, elaborats amb matèries primeres renovables anualment i biodegradables o biocompostables, que conformen el la gamma de la marca ErcrosBio®, registrada per Ercros.
  • El projecte per augmentar la productivitat dels microorganismes amb els quals s'elaboren diferents principis actius farmacèutics per fermentació, a partir de les soques industrials propietat de la companyia.
  • Una línia per a la fabricació d'oxidants i productes de tractament d'aigües amb substàncies que continguin oxigen actiu.
  • La gamma de resines ErcrosGreen + amb una molt baixa emissió de formaldehid, que inclou les noves resines de melamina-formol per a la fabricació de laminats decoratius; d'urea-formol per a la fabricació de taulers contraplacats; i les fenòliques destinades al sector de l'aïllament.
Millora dels processos i noves aplicacions de productes ja existents
  • El programa a la planta pilot per a l'obtenció de clor i potassa càustica mitjançant tecnologia de membranes «zero-gap», segons el programa acordat amb Asahi Kasei.
  • L'optimització de la morfologia i la uniformitat de tots els tipus de PVC fabricats en diferents reactors de polimerització.
  • L'augment de la producció i millora de l'eficiència energètica en el procés d'obtenció de poliols i compostos per emmotllar.
  • El desenvolupament d'un procés d'extracció d'àcid fusídic que disminueixi l'ús de dissolvent. S'ha treballat a escala de laboratori i planta pilot.
Ajuts a la reindustrialització i el foment de la competitivitat industrial

CONVOCATÒRIA 2014.

Aranjuez

El pla de millora de la fábrica d’Aranjuez pertany a la divisió de Farmàcia d’ERCROS S.A. ha sigut finalitzat pel Ministeri d’Indústria, Energia i Turisme per acollir-se al programa Reindustrialització i foment de la competitivitat industrial a la convocatòria  2014.

Cerdanyola

El pla de millora de la fábrica de Cerdanyola que pertany a la divisió de Química Intermèdia d’ERCROS S.A. ha sigut finalitzat pel Ministeri d’Indústria, Energia i Turisme per acollir-se al programa Reindustrialització i foment de la competitivitat industrial a la convocatòria  2014.

Sabiñánigo

El pla de millora de la fábrica de Sabiñánigo que pertany a la divisió Derivats del Clor d’ERCROS S.A. ha sigut finalitzat pel Ministeri d’Indústria, Energia i Turisme per acollir-se al programa Reindustrialització i foment de la competitivitat industrial a la convocatòria  a la convocatòria 2014.

Tortosa

El pla de millora de la fábrica de Tortosa que pertany a la divisió de Química Intermèdia d’ERCROS S.A. ha sigut finalitzat pel Ministeri d’Indústria, Energia i Turisme per acollir-se al programa Reindustrialització i foment de la competitivitat industrial a la convocatòria  2014.

CONVOCATÒRIA 2016.

Almussafes

El pla de millora de la fàbrica d'Almussafes de la divisió de química intermèdia d'Ercros S.A. ha estat finançat pel Ministeri d'indústria, energia i turisme al acollir-se al programa Reindustrialització i foment de la competitivitat industrial a la convocatòria 2016.

Aranjuez

El pla de millora de la fàbrica d'Aranjuez de la divisió de farmàcia d'Ercros S.A. ha estat finançat pel Ministeri d'indústria, energia i turisme al acollir-se al programa Reindustrialització i foment de la competitivitat industrial a la convocatòria 2016.

Cerdanyola

El pla de millora de la fàbrica de Cerdanyola de la divisió de química intermèdia d'Ercros S.A. ha estat finançat pel Ministeri d'indústria, energia i turisme al acollir-se al programa Reindustrialització i foment de la competitivitat industrial a la convocatòria 2016.

Sabiñánigo

El pla de millora de la fàbrica de Sabiñánigo de la divisió derivats del clor d'Ercros S.A. ha estat finançat pel Ministeri d'indústria, energia i turisme al acollir-se al programa Reindustrialització i foment de la competitivitat industrial a la convocatòria 2016.

Vila-seca I

El pla de millora de la fàbrica de Vila-seca I de la divisió derivats del clor d'Ercros S.A. ha estat finançat pel Ministeri d'indústria, energia i turisme al acollir-se al programa Reindustrialització i foment de la competitivitat industrial a la convocatòria 2016.

Vila-seca II

El pla de millora de la fàbrica de Vila-seca II de la divisió derivats del clor d'Ercros S.A. ha estat finançat pel Ministeri d'indústria, energia i turisme al acollir-se al programa Reindustrialització i foment de la competitivitat industrial a la convocatòria 2016.

CONVOCATÒRIA 2017.

Aranjuez

El pla de millora de la fàbrica d'Aranjuez 2017 de la divisió de farmàcia d'Ercros S.A. ha estat finançat pel Ministeri d'economia, indústria i competitivitat al acollir-se al programa Reindustrialització i foment de la competitivitat industrial a la convocatòria 2017.

Monzón

El pla de millora i ampliació de la fàbrica de Monzón 2017 de la divisió derivats del clor d'Ercros S.A. ha estat finançat pel Ministeri d'economia, indústria i competitivitat al acollir-se al programa Reindustrialització i foment de la competitivitat industrial a la convocatòria 2017.

Tortosa

El pla de millora de la fàbrica de Tortosa 2017 de la divisió de química intermèdia d'Ercros S.A. ha estat finançat pel Ministeri d'economia, indústria i competitivitat al acollir-se al programa Reindustrialització i foment de la competitivitat industrial a la convocatòria 2017.

Vila-seca II

El pla de millora de la fàbrica de Vila-seca II 2017 de la divisió derivats del clor d'Ercros S.A. ha estat finançat pel Ministeri d'economia, indústria i competitivitat al acollir-se al programa Reindustrialització i foment de la competitivitat industrial a la convocatòria 2017.

.

Acords de col·laboració

logo.ramonLlull IQS Logo CSIC Logo UAB
logo-uam Logo Univ.Zaragoza blanco pequeno
 UB A-horit-col1  UPC logo 1
ministeriodeindustriaweb logo-vector-ministerio-de-economia-industria-y-competitividad  CAT
Inicio
Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar el nostre servei, si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Per a més informació consulti la nostra política de privacitat i avís legal