icono-email icono-sitemap

L'administració catalana autoritza a Ercros a ampliar la producció de clor a Vila-seca

Barcelona, 30 de gener de 2017. - El Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya ha aprovat la modificació de l'autorització ambiental integrada (AAI) de la fàbrica de Vila-seca I d'Ercros, sol·licitada amb l'objectiu d'ampliar la capacitat de producció de clor de la planta d'electròlisi amb tecnologia de membrana fins a les 120.000 t/any, amb el simultani cessament de l'activitat de l'actual planta d'electròlisi amb tecnologia de mercuri.

VS1

Ercros està posant tot el seu esforç per tal de complir amb l'objectiu de posar en marxa la nova capacitat abans d'acabar aquest any, a fi de que pugui substituir en el termini legal l'actual planta de producció de clor amb tecnologia de mercuri, ja que, tal com li ha exigit el Departament de Territori i Sostenibilitat en la seva resolució, "la producció de clor amb tecnologia de mercuri haurà de cessar en qualsevol cas com a màxim l'11 de desembre de 2017, d'acord amb la decisió de la Comissió 2013/732/UE, de 9 de desembre de 2013".

L'empresa confia en que les diferents administracions competents mostrin el mateix grau d'exigència que mostren amb Ercros a l'hora de resoldre possibles sol·licituds de prorroga de la data màxima citada per part d'altres productors de clor, que han hagut de prendre les seves decisions estratègiques en el mateix marc d'incertesa que ho ha fet Ercros. De no ser així, les decisions administratives suposarien una greu interferència que distorsionaria les condicions de competència d'aquest mercat.

L'ampliació de la capacitat de la planta de producció de clor de la fàbrica de Vila-seca I s'emmarca en el pla estratègic d'inversions d'Ercros, el Pla Act, que preveu una inversió de 20 milions d'euros en aquesta fàbrica entre 2016 i 2017.

A més de l'esmentada actuació, el Pla Act inclou altres actuacions a Vila-seca I com són la construcció d'una nova unitat de concentració de sosa i l'ampliació de la capacitat de producció de les plantes d'hipoclorit sòdic i d'àcid clorhídric, que acaben d'entrar en funcionament amb resultat satisfactori.

btn news icona

Cercador de notícies

Arxiu

Btn galeriavideos-cat

Btn galeriaimatges-cat

Btn publicacions

Btn formularicontacte

Inicio
Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar el nostre servei, si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Per a més informació consulti la nostra política de privacitat i avís legal