icono-email icono-sitemap

Ercros inaugura una nova planta de producció de principis actius farmacèutics estèrils a la fàbrica d'Aranjuez

Aranjuez, 26 d'abril de 2017. - Ercros ha inaugurat avui una nova planta de principis actius farmacèutics estèrils a la fàbrica d'Aranjuez, que està dedicada principalment a la producció de fosfomicina, i que juntament amb la planta annexa per a l'envasat dels productes estèrils han requerit una inversió conjunta de 6 milions d'euros

L'acte d'inauguració ha estat presidit pel director general d'Indústria, Energia i Mines, de la Comunitat de Madrid, Francisco Javier Abajo Dávila, i ha comptat també amb la presència de l'alcaldessa d'Aranjuez, Cristina Moreno Moreno, i d’altres autoritats polítiques i socials d'Aranjuez i de la Comunitat de Madrid.

Aranjuez 2 web

La nova planta substituirà l'antiga planta de fosfomicina estèril que ha quedat obsoleta i triplica l'actual capacitat de producció, i a més permet la fabricació de nous productes estèrils.

La fosfomicina és un antibiòtic d'ampli espectre, que en la seva formulació sòdica estèril és especialment indicada per a combatre les infeccions hospitalàries severes. Aquest antibiòtic va ser descobert per la pròpia fàbrica a finals dels anys 60. Actualment, Ercros exporta pràcticament tota la producció d'aquest producte a països de la UE, Japó i Mèxic, entre d'altres.

A més de la nova planta de productes estèrils, que avui s'ha inaugurat, el pla de estratègic del negoci inclou altres inversions, per un import conjunt de 1,1 milions d'euros, com ara: (i) un nou fermentador industrial de 120 m3 per a la producció d'àcid fusídic i eritromicines, que va entrar en funcionament a finals del 2016, i (ii) l'ampliació de la capacitat de la planta de productes de síntesi de fosfomicina i productes derivats de l'eritromicina, que es preveu que estigui operativa a finals de 2017.

L'objectiu d'aquestes inversions és augmentar la capacitat de producció de les actuals instal·lacions de la fàbrica que es troben saturades, fet que impossibilita atendre la creixent demanda, i oferir productes d'acord amb les exigències de qualitat dels clients i organismes reguladors.

La fàbrica d'Aranjuez, seu de la divisió de farmàcia d'Ercros, va entrar en funcionament el 1949 i va ser el primer centre d'Espanya a produir antibiòtics. La seva plantilla actual està integrada per 203 persones. El 2016, aquest negoci va facturar 52,86 milions d'euros, amb un creixement del 8,3% respecte de l'any anterior, i va obtenir un resultat brut d'explotació (ebitda) de 8,90 milions d'euros, xifra un 25,5% superior a l'obtinguda el 2015. Aquests bons resultats són fruit de la consolidació del volum de productes venuts i el major pes que estan adquirint en el portafoli del negoci la gamma de productes amb major valor afegit.

La fàbrica d'Aranjuez disposa de sistemes de gestió de la seguretat i del medi ambient certificats per les normes OHSAS 18001 i ISO 14001, respectivament. En matèria de qualitat, el seu sistema de gestió es basa en la norma ISO 9001 i està així mateix certificada per la FDA ("Food and Drug Administration") nord-americana.


icon Descarregar document


btn news icona

Cercador de notícies

Arxiu

Btn galeriavideos-cat

Btn galeriaimatges-cat

Btn publicacions

Btn formularicontacte

Inicio
Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar el nostre servei, si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Per a més informació consulti la nostra política de privacitat i avís legal