icono-email icono-sitemap

Ercros ha iniciat la caracterització de sòls en 4 possibles punts d’abocament de residus històrics a Flix.

Barcelona, 27 d'abril de 2017. - Ercros ha reiniciat els treballs d'investigació dels quatre terrenys de la seva propietat on l'informe geofísic fet per la Universitat de Granada, per encàrrec de l'Agència de Residus de Catalunya ("ARC"), ha detectat possibles alteracions del sòl. Aquests treballs, que van començar el 19 d’abril, van ser aturats el divendres 21, a l’espera que la subcomissió de sòls donés el vistiplau al pla d’investigació.

Flix Diposit-Aubal WEB

Aquest informe es va encarregar després que l'Ajuntament de Flix identifiqués cinc punts ubicats en terrenys propietat d'Ercros, on tenia indicis de que s'havien depositat residus històrics procedents de l'activitat de la fàbrica.

En un primer moment, Ercros, sota la supervisió de l'ARC, va constatar que en un d'aquests cinc punts (un antic refugi de la guerra) no hi havia cap residu, i tampoc hi havia indicis que n’hi hagués hagut mai.

Per tal de poder determinar, o descartar, la presència de residus en els quatre punts restants, Ercros ha començat a executar els treballs d'investigació d'acord amb el pla.

Amb aquesta finalitat, Ercros ha contractat, entre d’altres, les empreses especialitzades en remediació de sòls, Suez Environnement-Sita i Ferrovial, i els mitjans adequats, tals com màquines retroexcavadores i equipaments de sondejos.

A mesura que Ercros va obtenint resultats, com a conseqüència dels treballs efectuats, els va presentant a l'ARC, perquè determini, si és el cas, les actuacions que correspon dur a terme en cada moment.

Aquesta activitat posa de manifest els beneficis derivats de la col·laboració coordinada entre tres actors claus al voltant de la fàbrica de Flix: l’Ajuntament del municipi, l’administració reguladora (l’ARC) i l’empresa propietària dels terrenys (Ercros). Paral·lelament, la comissió d’informació i seguiment tècnic ha estat degudament informada del conjunt d’actuacions executades per tal de facilitar la tasca d’assessorament del projecte d’investigació i sanejament de sòls.


icon Descarregar document

btn news icona

Cercador de notícies

Arxiu

Btn galeriavideos-cat

Btn galeriaimatges-cat

Btn publicacions

Btn formularicontacte

Inicio
Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar el nostre servei, si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Per a més informació consulti la nostra política de privacitat i avís legal