icono-email icono-sitemap

Ercros signa un acord europeu per minimitzar l'impacte dels residus plàstics de les seves fàbriques

Barcelona, 29 de maig de 2017. - Ercros s'ha unit al programa Operation Clean Sweep de l'organització PlasticsEurope, que forma part del pla d'acció de la Unió Europea en matèria d'economia circular. L'objectiu del programa és evitar totalment les pèrdues de microresidus de plàstic, en forma de gransa, mitjançant l'adopció de les millors pràctiques de protecció ambiental per part de tots els agents implicats en la cadena de valor del plàstic.

Foto Compromiso OCS web

La gransa, que pot tenir forma de boletes o de pols, és la manera com s'obté el plàstic i que s'utilitza com a base per a la producció d'objectes realitzats amb aquest material; la seva mida petita fa que durant les tasques de producció, transformació, emmagatzematge, transport i reciclatge es pugui escapar una mínima part de producte, que pugui acabar contaminant les aigües.

Per aconseguir les zero pèrdues de gransa de plàstic, el programa proposa treballar en diversos fronts: des de l'aspiració de les partícules que puguin caure a terra durant les operacions d'emmagatzematge, fins al control de les clavegueres per evitar que els residus puguin arribar al sistema de clavegueram públic.

Rafael Mancho, cap de la línia de productes compostos de PVC d'Ercros, i Ignacio Marco, director de la zona ibèrica de PlasticsEurope, van ser els encarregats de formalitzar el conveni.

PlasticEurope és una associació empresarial europea, de la qual Ercros és membre, representant als productors de plàstic. Els seus més de 100 empreses associades produeixen el 90% dels polímers plàstics de la Unió Europea.

Ercros, dins de la seva divisió de derivats del clor, produeix PVC a la fàbrica de Vila-seca II (Tarragona) i fabrica compostos d'aquest material plàstic a la fàbrica de Monzón (Osca).

btn news icona

Cercador de notícies

Arxiu

Btn galeriavideos-cat

Btn galeriaimatges-cat

Btn publicacions

Btn formularicontacte

Inicio
Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar el nostre servei, si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Per a més informació consulti la nostra política de privacitat i avís legal