icono-email icono-sitemap

Posada en marxa de la nova capacitat de producció de clor amb membrana i cessament de la tecnologia de mercuri a Ercros

Barcelona, 11 de desembre de 2017. - Les plantes de producció de clor amb tecnologia de mercuri d'Ercros, ubicades a les fàbriques de Flix i de Vila-seca I, han cessat la seva activitat en compliment amb allò que estableix la Directiva d'emissions industrials de 2010 i la Decisió de la Comissió Europea de 2013, en les quals s'estableixen les conclusions sobre les millors tecnologies disponibles (MTD) per a la producció de clor-àlcali i prohibeixen l'ús de la tecnologia de mercuri a partir de l’11 de desembre de 2017.

Vila-seca I

A Flix, la planta de clor va deixar de funcionar ahir a la tarda, 118 anys després de la posada en marxa en aquesta fàbrica de la primera planta electrolítica d’Espanya i tercera d’Europa.

La planta de producció de clor amb tecnologia de mercuri de la fàbrica de Vila-seca I va deixar d'operar el passat 4 de desembre, després de 47 anys d'activitat. A partir d'aquesta data, s'han iniciat les proves per a la posada en marxa de l'ampliació de la planta de clor amb tecnologia de membrana. Aquesta tecnologia està considerada MTD i per tant no està afectada per la prohibició de la CE. Aquesta fàbrica va ser la primera a Espanya en implantar la tecnologia de membrana el 1992.

L'ampliació de la capacitat de producció de clor amb tecnologia de membrana a la fàbrica de Vila-seca I ha estat de 65.000 t/any, que afegides a la capacitat que hi havia fins ara suma una capacitat de 120.000 t/any. Ercros espera que l'ampliació de la planta estigui plenament operativa abans de finalitzar l'any. Paral·lelament a aquesta actuació, també s'han construït en aquest centre noves plantes de fabricació d'hipoclorit sòdic i àcid clorhídric i de concentració de sosa càustica, per tal de satisfer la demanda dels clients. Totes aquestes actuacions han requerit una inversió de 29 milions d'euros.

Al llarg del primer trimestre del 2018, Ercros espera que entri en funcionament l'ampliació de 15.000 t/any de la capacitat de producció de la planta de clor amb tecnologia de membrana a la fàbrica de Sabiñánigo, fins a aconseguir una capacitat total de 45.000 t/any. Avançant-se a la legislació europea, aquesta fàbrica ja havia realitzat el canvi de tecnologia de mercuri a membrana l’any 2009. En aquest període, també està previst posar en marxa una nova planta d'àcid clorhídric en aquest centre. El cost de les dues actuacions és de 14,5 milions d'euros.

btn news icona

Cercador de notícies

Arxiu

Btn galeriavideos-cat

Btn galeriaimatges-cat

Btn publicacions

Btn formularicontacte

Inicio
Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar el nostre servei, si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Per a més informació consulti la nostra política de privacitat i avís legal