icono-email icono-sitemap

El conseller de Territori i Sostenibilitat visita les actuacions de millora ambiental dutes a terme per Ercros a la fàbrica de Flix

Flix, 13 de juliol de 2018. - El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, ha pogut conèixer de primera ma, en la visita que ha realitzat avui a la fàbrica de Flix d’Ercros –juntament amb l’alcalde de la localitat, Marc Mur, i altres autoritats locals i autonòmiques–, les actuacions de desmantellament d’antigues plantes de la fàbrica, actualment no operatives, i els treballs de sanejament dels sòls afectats que Ercros es va comprometre a realitzar el 2017.

En concret, d’acord amb el pla previst, s’han desmantellat dos antics magatzems (Alsuta i Exterior) en desús des de 1997, cosa que ha requerit gestionar 5.500 tones de residus. Per tal d’accelerar el sanejament del sòl on s’ubicaven els dos magatzems i altres zones de la fàbrica afectades s’han construït cinc plantes d’extracció de vapors, tres dels qual ja estan en funcionament i les altres dues s’espera que ho estiguin al llarg de la segona part d’aquest any.

collage FLIX

El conseller també ha pogut comprovar els treballs que s’estan realitzant a la planta d’electròlisi amb tecnologia de mercuri, que el 10 de desembre de l’any passat va quedar aturada en compliment de la prohibició europea de fer servir mercuri en els processos industrials. L’aturada d’aquesta planta ha requerit la construcció d’un espai per emmagatzemar temporalment el mercuri procedent de les cel·les de la planta; el buidat del mercuri d’aquestes cel·les i el buidat i neteja dels altres equipaments i circuits; la descontaminació dels equipaments que han estat en contacte amb el mercuri, que encara s’està executant; i la elaboració del projecte de desmantellament de les instal·lacions d’electròlisi, que ja s’ha presentat a l’administració competent.

A banda de seguir amb les accions empreses que encara no estan acabades, per a la segona meitat de 2018 i 2019 Ercros té previst i provisionat executar l’enderrocament de la planta d’electròlisis i presentar a l’administració el projecte de desmantellament de la resta d'instal·lacions no operatives així com iniciar aquest desmantellament.

Ercros desenvolupa la seva activitat en un marc de màxima seguretat per a les persones i les instal·lacions, i absolut respecte pel medi ambient. Tots els seus centres productius estan acreditats segons la norma de prevenció OHSAS 18001 i les normes ambientals ISO 14001 i ISO 14064.

La companyia es sotmet voluntàriament a l'avaluació dels programes internacionals Responsible Care del sector químic i Global Compact de l’ONU, que comproven els esforços que fan les empreses per compatibilitzar la seva activitat amb la millora de la sostenibilitat.

btn news icona

Cercador de notícies

Arxiu

Btn galeriavideos-cat

Btn galeriaimatges-cat

Btn publicacions

Btn formularicontacte

Inicio
Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar el nostre servei, si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Per a més informació consulti la nostra política de privacitat i avís legal