icono-email icono-sitemap

El complex de Tarragona d'Ercros tanca un any excel·lent en matèria de sostenibilitat

Tarragona, 8 d'agost de 2018. - El 2017 no es va produir cap accident laboral entre el personal del complex d'industrial de Tarragona d'Ercros, fet que li va valer el Premi Seguretat Plus 2017 atorgat per la Federació Empresarial de la Indústria Química Espanyola («Feique»). Aquest guardó reconeix aquells centres de producció de la indústria química de més de 300 treballadors que durant l'any anterior han obtingut un índex de freqüència igual a «zero»; és a dir que no han patit cap accident laboral amb baixa entre el personal propi. També va rebre el Premi Seguretat Feique, destinat a aquelles empreses amb un índex de freqüència general "0".

Vila-seca Complex de Tarragona

Així mateix, el complex de Tarragona ha reduït el seu índex d'emissions un 10,5% respecte de l'any anterior i un 18% respecte de la mitjana dels últims cinc anys; aquest índex mesura la quantitat de substàncies emeses a l'aire i a l'aigua i els residus generats, i és un bon reflex del compromís de la companyia per la sostenibilitat i el respecte pel medi ambient.

El complex industrial de Tarragona d'Ercros -format per les fàbriques de Vila-seca I, Vila-seca II i Tarragona- pertany a la divisió de derivats del clor. La fàbrica de Vila-seca I produeix clor, sosa càustica i els seus derivats inorgànics, amb aplicacions en els sectors tèxtil, alimentari, dels detergents, agrícola i paperer. El centre de Vila-seca II es dedica a la producció de PVC, que en el procés de fabricació consumeix part del clor produït a Vila-seca I. Per la seva banda el centre de Tarragona es dedica a subministrar serveis a altres empreses del polígon sud de Tarragona.

Des de fa més de 10 anys, el complex de Tarragona està inscrit en el registre europeu EMAS (Eco-Management and Audit Scheme). Així mateix, té homologat el seu sistema de gestió del medi ambient segons la norma ISO 14001:2015; de la gestió energètica segons la norma ISO 50001:2011; de la qualitat segons la norma ISO 9001:2015; i de la prevenció segons la norma OHSAS 18001:2007.

Ercros està adherida voluntàriament des de 1994 al programa Responsible Care, que té per objecte aconseguir que les empreses químiques -en el desenvolupament de la seva activitat- assoleixin millores contínues en relació amb la seguretat i la protecció de la salut dels seus treballadors, la protecció de les persones i les instal·lacions, el medi ambient, la tutela del producte, la comunicació i transparència.

El 2017, el grau de compliment d'Ercros dels set codis de pràctiques de gestió del programa Responsible Care va ser del 97,7%, per sobre de la mitjana del conjunt de les empreses espanyoles adherides.


icon Descarregar document

btn news icona

Cercador de notícies

Arxiu

Btn galeriavideos-cat

Btn galeriaimatges-cat

Btn publicacions

Btn formularicontacte

Inicio
Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar el nostre servei, si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Per a més informació consulti la nostra política de privacitat i avís legal