icono-email icono-sitemap

Ercros col·labora amb l'Organització per a la Prohibició de les Armes Químiques

Tortosa, 29 d'octubre de 2018. - Durant el mes de setembre, Ercros ha col·laborat amb l'Organització per a la Prohibició de les Armes Químiques («OPCW» per les seves sigles en anglès) acollint a les instal·lacions del departament d’R+D de la fàbrica de Tortosa a dues estudiants en pràctiques.

Foto Tortosa Colaboracio OPCW 2
A la foto: Teresa Camarasa, Laura Ramos, Angélica Reyes, Roser Cervellera, Alba Salaet i María León.
 

La OPCW és una organització encarregada d'implementar les disposicions de la Convenció d'Armes Químiques per aconseguir un món lliure d'armes químiques i de l'amenaça del seu ús.

En col·laboració amb la Federació Empresarial de la Indústria Química Espanyola («Feique»), la OPCW ha desenvolupat un programa que busca la capacitació de persones amb formació en Química i Enginyeria química per poder aplicar els principis de la Convenció sobre les Armes Químiques en el món, i que està orientat, principalment, a funcionaris de països en desenvolupament o economies emergents.

El curs, de nou setmanes, permet als participants entrar en contacte amb les activitats de la OPCW així com la realització de pràctiques en plantes industrials químiques modernes. En el cas d'Ercros, hi han participat Angélica Reyes, de Panamà, química de formació, i María León, de Veneçuela, enginyera química.

Les pràctiques han tingut dues vessants: d'una banda, sota la supervisió de Rosa Ferràs, responsable del departament de prevenció de la fàbrica de Tortosa, les alumnes han realitzat activitats de revisió i actualització de riscos associats a la manipulació de productes químics i treball al laboratori; i per l'altra, dins del departament d’R+D i amb la col·laboració de tècnics del departament supervisats per la seva responsable Teresa Camarasa, han caracteritzat diverses resines mitjançant diferents tècniques analítiques.

L'experiència ha resultat molt profitosa per a totes les persones que hi han participat i els resultats obtinguts podran ser aplicats en projectes en curs. Ercros espera seguir col·laborant en el futur amb actuacions similars.

btn news icona

Cercador de notícies

Arxiu

Btn galeriavideos-cat

Btn galeriaimatges-cat

Btn publicacions

Btn formularicontacte

Inicio
Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar el nostre servei, si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Per a més informació consulti la nostra política de privacitat i avís legal