icono-email icono-sitemap

Ercros participarà amb el CSIC i el CENER en el disseny d’un procés de producció de polímers de base biològica

  • Aquests polímers es caracteritzen per la seva alta susceptibilitat a la biodegradació en el medi ambient i són útils per a aplicacions tant de curta com de llarga durada.
  • Aconseguir un bioprocés de producció és clau per a disposar de polímers sostenibles, renovables i que permetin avançar cap a l’economia circular.
Ercros BioLN300

Barcelona, 21 de gener de 2021.- Ercros ha assolit un acord amb el Consell Superior d’Investigacions Científiques (CSIC) i el Centre Nacional d’Energies Renovables (CENER) per a dissenyar la tecnologia d’un bioprocés de producció de polímers bacterians, des de la investigació de les matèries primeres biològiques fins a la producció en planta pilot.

Aquests biopolímers seran útils per a usos de curta i llarga durada i es destinaran a sectors industrials tan diversos com el de l’envàs i embalatge, l’agrícola i el cosmètic, i en aplicacions on es requereixi una alta susceptibilitat a la biodegradació en el medi ambient i a la compostabilitat domèstica i industrial i, en conseqüència, que avancen cap a una economia circular.

La nova tecnologia abaratirà els costos de producció dels biopolímers al disposar d’un procés més eficient, més sostenible (ja que empra matèries primeres de baixa empremta de carboni) i que aporta avantatges derivats de les prestacions dels materials.

S’espera que els resultats d’aquesta investigació conjunta siguin el punt de partida de la tecnologia per a la producció industrial d’aquests innovadors polímers sostenibles.


icon Descarregar document

btn news icona

Cercador de notícies

Arxiu

Btn galeriavideos-cat

Btn galeriaimatges-cat

Btn publicacions

Btn formularicontacte

Inicio
Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar el nostre servei, si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Per a més informació consulti la nostra política de privacitat i avís legal