icono-email icono-sitemap

Ercros i el CSIC signen un conveni per a l’estudi de la degradació dels plàstics en els rius de muntanya

Barcelona, 3 de març de 2021. - Ercros i el Consell Superior d’Investigacions Científiques («CSIC») han signat un conveni de col·laboració per a l’estudi de la degradació dels plàstics en els rius de muntanya. L’estudi compararà el comportament de diferents materials disposats en el terra, així com submergits a l’aigua dels rius, tals com la fullaraca i els plàstics d’origen fòssil, i els biopolímers d’origen vegetal i biodegradables de la gama EcrosBio.

Ercros Convenio CSIC

L’estudi s’està portant a terme als rius i l’entorn fluvial del parc natural de Les Capçaleres del Ter i el Freser, a la zona d’influència de l’estació d’esquí Vallter 2000 (Setcases, Girona). Aquest estudi forma part del projecte Plastic0pyr, un ambiciós projecte l’objectiu del qual és prevenir de manera sostenible l’acumulació de plàstics en entorns muntanyosos. Amb aquesta finalitat, es realitzarà, entre altres accions, un anàlisi del cicle de vida dels plàstics. L’estudi ha estat cofinançat pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) i compta amb la participació d’entitats espanyoles i franceses.

Ercros aporta al projecte diferents plàstics, entre ells els seus biopolímers, així com els seus coneixements sobre les característiques i el comportament d’aquests materials; uns materials que seran sotmesos, previsiblement, al llarg d’un cicle anual a diferents condicions ambientals de llum i temperatura amb l’objectiu d’analitzar la seva pèrdua de pes i canvi d’estructura. Per part d’Ercros participa en el projecte l’equip d’I+D de plàstics.

btn news icona

Cercador de notícies

Arxiu

Btn galeriavideos-cat

Btn galeriaimatges-cat

Btn publicacions

Btn formularicontacte

Inicio
Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar el nostre servei, si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Per a més informació consulti la nostra política de privacitat i avís legal