icono-email icono-sitemap

La UME participa en una jornada de formació sobre clor a la fàbrica de Sabiñánigo d’Ercros

Sabiñánigo, 26 d'octubre de 2021. - La fàbrica d'Ercros a Sabiñánigo ha estat l'escenari, aquest matí, d'un exercici de formació al personal de la Unitat Militar d'Emergències («UME») sobre el maneig de clor en cas d'accident.

Ercros UME Sabinanigo

L’exercici ha consistit en la simulació d’un accident d’un camió cisterna carregat de clor, que ha requerit el transvasament d’aquest producte a una nova cisterna.

La jornada s'ha iniciat amb una formació teòrica sobre el clor, els seus riscos i mitjans i mesures de seguretat, i una formació pràctica, amb el simulacre d'accident dut a terme per la brigada d'emergències de la fàbrica de Sabiñánigo.

Aquesta formació s'emmarca en el conveni signat entre la Federació Empresarial de la Indústria Química Espanyola («Feique») i la UME. Per part de la UME hi ha participat personal del Grup d'Intervenció en Emergències Tecnològiques i Mediambientals (Gietma), amb base a Torrejón de Ardoz, i, per part de Feique, representants d'empreses i associacions que integren la comissió de seguretat, que han actuat com a observadores.

La fàbrica d'Ercros a Sabiñánigo té 218 treballadors i el 2020 va facturar 93 milions d'euros. Està centrada en la producció de clor, sosa càustica i els derivats clorats hipoclorit sòdic i àcid clorhídric; tauletes per al tractament de l'aigua de piscines; clorit i clorat sòdics; i aigua oxigenada i amoníac. El 58% de la producció es destina a l'exportació.

btn news icona

Cercador de notícies

Arxiu

Btn galeriavideos-cat

Btn galeriaimatges-cat

Btn publicacions

Btn formularicontacte

Inicio
Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar el nostre servei, si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Per a més informació consulti la nostra política de privacitat i avís legal