icono-email icono-sitemap

Reconeixement al grup Joaquín Costa en 20è aniversari de la creació de la ruta pelegrina Camí de l'Alegria

Tarragona i Monzón, 2 de maig de 2023. - Els ajuntaments de Salou i de Monzón han homenatjat el grup social Joaquim Costa de la fàbrica de Vila-seca II d'Ercros pel 20è aniversari de la creació del Camí de l'Alegria, un pelegrinatge entre la població de Salou i l'ermita de la Verge de l'Alegria a Monzón. Els creadors d'aquesta ruta van ser antics treballadors de la fàbrica d'Ercros a Monzón que a principis dels 80 van ser traslladats a Vila-seca per posar en marxa la fàbrica en aquesta població.

Foto Camino de la Alegria 2

La ruta pelegrina, de 150 quilòmetres, es va realitzar per primera vegada el 2003, es va repetir anualment fins al 2009 i va tenir un gran èxit de participació. El recorregut seguia els passos del rei Jaume I que, en tornar de la conquesta de Mallorca, va viatjar fins a l'ermita de la Mare de Déu de l'Alegria per agrair els favors rebuts.

Al llarg de la ruta, els pelegrins eren rebuts i homenatjats per les poblacions on feien parada. I en arribar a Monzón, s'unien al camí veïns d'aquesta població.

Els actes d'homenatge han comptat amb la presència dels alcaldes de Salou i Monzón, Pere Granados i Isaac Claver, respectivament, i els membres fundadors del grup Joaquín Costa, actualment jubilats de la fàbrica de Vila-seca II: Vicente Torres, Ángel Martínez, Arturo Pérez, José Manuel Mallen, José Antoni Blasco i José Guerrero.

btn news icona

Cercador de notícies

Arxiu

Btn galeriavideos-cat

Btn galeriaimatges-cat

Btn publicacions

Btn formularicontacte

Inicio
Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar el nostre servei, si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Per a més informació consulti la nostra política de privacitat i avís legal