icono-email icono-sitemap

Comunicacions d'informació privilegiada i altra informació rellevant

Resultats anuals d'Ercros Exercici 2020

Barcelona, 26 de febrer de 2021. - Franca recuperació d’Ercros en el quart trimestre de 2020.

  • Ercros recupera en el quart trimestre de 2020 els nivells pre covid-19 de tones i facturació, i millora la previsió d’ebitda avançada el 13-11-2020.
  • Tot i la forta crisi econòmica associada a la covid-19, la caiguda de l'ebitda d'Ercros ha estat de només el 18%.
  • La baixada de preus i volums de venda s'ha vist en gran mesura compensada per la reducció del preu dels aprovisionaments i subministraments.
  • Fins i tot en un entorn econòmic clarament advers, Ercros manté una sòlida situació financera: té 72 milions d'euros de liquiditat; ha incrementat de forma significativa el seu flux de caixa lliure; i ha reduït el seu deute financer net.
  • El benefici per acció d'Ercros el 2020 va ser inferior al mínim requerit per la política de remuneració a l'accionista, raó per la qual, tot i havent complert els altres dos requeriments, i d'acord amb els criteris fixats a la política, no és possible remunerar l'accionista amb càrrec al benefici de 2020.
  • Aquesta circumstància, motivada per l'impacte negatiu de la covid-19, és excepcional. No hauria de posar en dubte els efectes positius de la política de retribució a l'accionista, ni el compromís d'Ercros per tornar a retribuir l'accionista. En el període 2016-2020, Ercros ha retribuït a l'accionista amb 60,4 milions d'euros, dels quals 21,2 milions corresponen a dividends i 39,2 milions a recompra d'accions. D'altra banda, el consell d'administració d'Ercros, en la reunió del 19 de febrer, alhora que posa de manifest la impossibilitat de retribuir l'accionista amb càrrec al benefici de 2020, acorda reprendre la recompra d'accions (a partir de l’1 de març, sota el cinquè programa de recompra encara vigent) per a la seva amortització com a part de la remuneració a l'accionista amb càrrec al benefici de 2021.
  • La recuperació observada en el quart trimestre de 2020 es mantindrà en el primer trimestre de 2021 i previsiblement també a la resta de l'any. Aquesta previsió es basa: (i) en l'augment gradual de la demanda associat a la recuperació econòmica; (ii) en la prolongació de la bonança del PVC, a causa de l'increment d'obra pública i als ajuts a la construcció a recer dels fons europeus; i (iii) en l’esperable avançament de la recuperació del preu de la sosa, motivat pels efectes la intensa onada de fred sobre la indústria química de la costa nord-americana del Golf. Tot això, naturalment, subjecte a la incertesa que la persistència de la pandèmia encara imposa.

Llegeix més...

Presentació Pla-3D 2021-2025

Barcelona, 28 de gener de 2021icon Descarregar document 1419242601 Flag of Spain

Ercros posa en marxa el Pla 3D (2021-2025): Diversificació, Digitalització, Descarbonització

  • L’estratègia que el Pla 3D defineix s’assenta sobre tres dimensions: Diversificació, Digitalització i Descarbonització.
LOGO CAT

Llegeix més...

Nota dels resultats d'Ercros. Tercer trimestre de 2020

Barcelona, 13 de novembre de 2020. - Ercros recupera tones i facturació en el tercer trimestre de 2020.

Llegeix més...

Nota dels resultats d’Ercros del primer semestre de 2020 (1S2020)

A.             FETS CLAU DEL PRIMER SEMESTRE DE 2020

1.          En els mesos de maig i juny Ercros va recuperar de forma gairebé completa el volum de vendes mensual que tenia abans del COVID-19. Enfront de la forta caiguda del 30,4% experimentada a l'abril de 2020 respecte del mateix mes de l'any anterior, la caiguda semestral de les tones venudes ha quedat reduïda al 13,8%.

1 - tones

Llegeix més...

btn news icona

Cercador

Arxiu

Ercros garanteix que els fets rellevants que figuren en aquesta pàgina es corresponen exactament amb els remesos per la Societat a la CNMV, i difosos per aquesta al mercat. Els fets anteriors als inclosos en aquest apartat, es troben disponibles en la web de la CNMV.

.

Btn oficinaaccionistaCAT

Inicio
Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar el nostre servei, si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Per a més informació consulti la nostra política de privacitat i avís legal