Aranjuez celebra el seu 75è aniversari i inaugura una planta d'antibiòtics

Aranjuez ,
La fàbrica d'Ercros a Aranjuez celebra el seu 75è aniversari i inaugura una nova planta d'antibiòtics
D’esq. a dta., el dir. gral de negocis, A. Franco, l’alcalde en funcions d’Aranjuez, M. Gómez, i la dra. de la divisió de farmacia i de la fàbrica d’Aranjuez, M.Carmen Cruzado

La fàbrica d'Ercros a Aranjuez ha celebrat el seu 75è aniversari amb la inauguració d'una nova planta d'extracció, de 150.000 quilos de capacitat de producció anual. Aquesta planta permetrà ampliar el dossier de la divisió de farmàcia amb dos nous productes, la vancomicina i la gentamicina, antibiòtics especialment indicats per a les infeccions hospitalàries, i fer més eficient la producció d'eritromicina, les seves sals i derivats, antibiòtics indicats per a les infeccions de les vies respiratòries.

La construcció de la planta d'extracció ha requerit una inversió de 14 milions d'euros i ha possibilitat la creació de 10 nous llocs de treball qualificat. Els primers treballs de construcció de la planta es van iniciar el 2022 i al llarg de l'any passat van culminar els treballs d'escalat industrial del procés. Fa uns dies, la planta va rebre l'aprovació de l'Agència Espanyola del Medicament, després de la qual Ercros ja pot iniciar la producció i comercialització dels nous productes.

L'acte de celebració va comptar amb la presència de Miguel Gómez Herrero, alcalde en funcions d’Aranjuez; Agustín Franco, director general de negocis d'Ercros, i Mª Carmen Cruzado, directora de la divisió de farmàcia i de la fàbrica d' Aranjuez.

Per commemorar l'efemèride, l'Ajuntament d'Aranjuez, per la seva banda, ha rebatejat la rotonda que dona accés al centre com a "Glorieta de la Fàbrica de la Penicil·lina". A la rotonda s'hi han instal·lat una antiga mescladora de productes farmacèutics i un antic equip antiincendis, que s'han restaurat per a l'ocasió i que són testimoni del passat de la fàbrica. Ambdós equips, igual que molts altres, van ser substituïts en el seu moment per altres de més eficients.

La fàbrica d'Aranjuez conforma la divisió de farmàcia d'Ercros i es va fundar el 1949, quan es va convertir en la primera empresa espanyola a fabricar penicil·lina. Des d'aleshores no ha cessat d'ampliar la seva capacitat de producció i el seu catàleg de producte, aconseguir una major qualitat i millorar les prestacions mediambientals i la seguretat de les seves instal·lacions. En els últims cinc anys, Ercros ha invertit més de 35 milions d'euros en aquesta fàbrica.

Ercros fabrica a Aranjuez principis actius farmacèutics (API), principalment del camp dels antibiòtics i, en menor mesura, antiulcerosos i antihipertensius. També produeix principis actius i intermedis farmacèutics fets a mida del client. Exporta més del 90% de les seves vendes a la UE, EUA, Orient Mitjà i Nord d'Àfrica, principalment.

Per saber més sobre la fàbrica d'Aranjuez feu clic aquí.