Celebració del Dia Internacional de la Dona a la fàbrica de Sabiñánigo

Sabiñánigo,

El centre d´Ercros a Sabiñánigo ha celebrat el Dia Internacional de la Dona amb una reunió informativa i didàctica sobre els orígens d´aquest dia reivindicatiu i sobre l´evolució de la presència femenina a la fàbrica.

A la reunió van assistir totes les dones del centre, així com els responsables dels serveis i plantes on treballen. Elena Simón, nova directora de la fàbrica, va ser l’encarregada de dur a terme la presentació.

Simón va explicar que els últims anys ha pujat de manera sostinguda el nombre de dones a la plantilla de Sabiñánigo: de representar menys del 4% el 1990 a assolir un 13,5% el 2023. La nova directora també va compartir unes dades significatives: el 1985 va entrar a treballar la primera dona tècnica, el 2014 es va nomenar la primera cap de servei i el 2019 es va incorporar la primera operària de producció. Actualment, la fàbrica compta amb sis operàries i el 75% de les persones que ocupen un comandament de guàrdia són dones.

Elena Simón també va compartir amb les seves companyes els principals eixos de la Política d'igualtat, aprovada a Ercros el 2022, i va acabar la presentació amb una frase de la filòsofa Hipàtia d'Alexandria “Defensa el teu dret a pensar, perquè fins i tot pensar de manera errònia és millor que no pas pensar”.