Ercros col·labora amb el CSIC en un estudi sobre degradació de plàstics

En concret, l'estudi aborda el comportament dels plàstics als rius d'alta muntanya

Barcelona,

Ercros i el Consell Superior d'Investigacions Científiques (CSIC) han signat un conveni de col·laboració per a l'estudi de la degradació dels plàstics als rius de muntanya. L'estudi compararà el comportament de diferents materials disposats a terra, així com submergits a l'aigua dels rius, com ara la fullaraca i els plàstics d'origen fòssil, i els biopolímers d'origen vegetal i biodegradables de la gamma ErcrosBio.

L'estudi s'està duent a terme als rius ia l'entorn fluvial del parc natural de les Capçaleres del Ter i Freser, a la zona d'influència de l'estació d'esquí Vallter 2000 (Setcases, Girona). Aquest estudi forma part del projecte Plastic0pyr, un projecte ambiciós que té com a objectiu prevenir de manera sostenible l'acumulació de plàstics en entorns muntanyosos. Amb aquesta finalitat, es farà, entre altres accions, una anàlisi del cicle de vida dels plàstics. L'estudi ha estat cofinançat pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) i compta amb la participació d'entitats espanyoles i franceses.

Ercros aporta al projecte diferents plàstics, entre ells els biopolímers, així com els seus coneixements sobre les característiques i el comportament d'aquests materials; uns materials que seran sotmesos, previsiblement, al llarg d'un cicle anual a diferents condicions ambientals de llum i temperatura amb l'objectiu d'analitzar-ne la pèrdua de pes i el canvi d'estructura. Per part d'Ercros participa al projecte l'equip d'R+D de plàstics.