Ercros col·labora en l’Any Internacional de la Taula Periòdica

Barcelona,

Ercros és una de les companyies patrocinadores de les activitats programades per la Societat Catalana de Química amb l’objectiu de commemorar l’inici de l’Any Internacional de la Taula Periòdica dels Elements Químics (AITP). Aquestes activitats van adreçades a tota la comunitat però, en especial, als joves que se sentin atrets per la ciència i la tecnologia a fi de garantir generacions futures de científics, enginyers i emprenedors.

La Societat Catalana de Química, societat filial de l’Institut d’Estudis Catalans, va prendre la iniciativa de coordinar la organització dels actes commemoratius a Catalunya atès que aquest territori acull una densa xarxa d’empreses químiques innovadores amb un alt grau d’internacionalització, entre les quals destaca Ercros.

La iniciativa de commemorar el Any Internacional de la Taula Periòdica dels Elements Químics (AITP) parteix de l’Assemblea General de les Nacions Unides (ONU), que ho ha fet coincidir amb el 150è aniversari del descobriment químic rus Dmitri Mendeléiev del sistema periòdic el 1869. Amb aquesta proclamació, les Nacions Unides han reconegut la contribució de la química a la promoció del desenvolupament sostenible i a recerca de solucions per als reptes que afronta el nostre planeta en matèria d’energia, alimentació, agricultura, salut i educació.

El Grup Ercros

Ercros és un grup industrial de tradició centenària diversificat en tres àrees d'activitat: la divisió de derivats del clor, la divisió de química intermèdia i la divisió de farmàcia. Manté una posició de lideratge en tots els mercats on és present i exporta gairebé la meitat de les seves vendes a més de 93 països, principalment de l’UE.

L'empresa realitza la seva activitat productiva en el marc d'un compromís voluntari que ha assumit a favor de la seguretat de les seves instal·lacions i la salut de les persones, el respecte pel medi ambient, la qualitat dels seus productes i el diàleg i la transparència en la seva relació amb la societat.

Els productes de les divisions de química intermèdia i farmàcia representen una important quota del mercat mundial. Amb el paraformaldehid, Ercros ocupa el primer lloc del rànquing mundial. També és líder en el mercat de l'àcid fusídic i de les fosfomicines. A Europa encapçala les vendes d'ATCC i a Espanya lidera les vendes de sosa i potassa càustica, hipoclorit sòdic, clorat sòdic, formaldehid, pentaeritritol i compostos per emmotllar, i és el segon agent al mercat de PVC i de coles i resines.