Ercros dissenya un procés de producció de polímers de base biològica

La companyia col·laborarà amb el CSIC i el CENER

Barcelona,
  • Aquests polímers es caracteritzen per la seva alta susceptibilitat a la biodegradació en el medi ambient i són útils per a aplicacions tant de curta com de llarga durada.
  • Aconseguir un bioprocés de producció és clau per a disposar de polímers sostenibles, renovables i que permetin avançar cap a l’economia circular.

 

Ercros ha assolit un acord amb el Consell Superior d’Investigacions Científiques (CSIC) i el Centre Nacional d’Energies Renovables (CENER) per a dissenyar la tecnologia d’un bioprocés de producció de polímers bacterians, des de la investigació de les matèries primeres biològiques fins a la producció en planta pilot.

Aquests biopolímers seran útils per a usos de curta i llarga durada i es destinaran a sectors industrials tan diversos com el de l’envàs i embalatge, l’agrícola i el cosmètic, i en aplicacions on es requereixi una alta susceptibilitat a la biodegradació en el medi ambient i a la compostabilitat domèstica i industrial i, en conseqüència, que avancen cap a una economia circular.

La nova tecnologia abaratirà els costos de producció dels biopolímers al disposar d’un procés més eficient, més sostenible (ja que empra matèries primeres de baixa empremta de carboni) i que aporta avantatges derivats de les prestacions dels materials.

S’espera que els resultats d’aquesta investigació conjunta siguin el punt de partida de la tecnologia per a la producció industrial d’aquests innovadors polímers sostenibles.