Ercros invertirà 22 milions a Sabiñánigo en el marc del Pla 3D

Sabiñánigo,

Ercros té previst invertir 22 milions d'euros a la seva fàbrica de Sabiñánigo, en el marc del Pla 3D. El Pla 3D és el pla estratègic posat en marxa per Ercros, que persegueix la seva transformació en una empresa sostenible i s'assenta sobre tres dimensions: Diversificació, Digitalització i Descarbonització.

El pla conté 20 grans projectes, vuit dels quals es realitzaran a Sabiñánigo. L'abast temporal del pla és el període 2021-2025, encara que l'execució de diversos projectes de digitalització i descarbonització transcendeixen aquest termini i s'estenen fins a 2029.

Per al període 2021- 2029, Ercros preveu una inversió total de 92 milions d'euros i la generació d'un ebitda addicional de 194 milions d'euros.

  • Els 22 milions que Ercros preveu invertir a Sabiñánigo es distribuiran de la següent manera:
  • El 55% a un gran projecte de diversificació: l’ampliació de la planta de clorit;
  • El 37% a tres projectes de descarbonització, que en total reduiran el 20% les emissions directes de CO2 de la fàbrica (vs 2020); i

El 8% restant, a quatre projectes de digitalització. La realització de les vuit actuacions estratègiques (que fomenten la diversificació de l'activitat, augmenten l'automatització dels processos i milloren les prestacions ambientals de les instal·lacions) consolida el futur de la fàbrica de Sabiñánigo.

En els últims 14 anys (2007-2020), Ercros ha invertit en aquesta fàbrica prop de 86 milions d'euros en actuacions orientades a la millora tecnològica, l'eficiència energètica dels processos productius i l'ampliació de la capacitat de producció.

El Pla 3D succeeix al Pla Act (2016-2020), d'adaptació al canvi tecnològic, que va suposar la modernització de l'estructura productiva d’Ercros i la incorporació d'importants millores d'eficiència energètica.