Ercros invertirà 6,5 milions a Almussafes en el marc del Pla 3D

Almussafes,

Ercros té previst posar en marxa vuit projectes a la seva fàbrica d'Almussafes (València), amb una inversió conjunta de 6,5 milions d'euros. En els últims 14 anys (2007-2020), hi ha invertit 11 milions d'euros.

Les vuit actuacions es realitzaran en el marc del Pla 3D, el pla estratègic d’Ercros per al període 2021- 2025, que persegueix la seva transformació en una empresa sostenible i s'assenta sobre tres dimensions: Diversificació, Digitalització i Descarbonització.

La meitat dels 6,5 milions d'euros d'inversió a Almussafes es destinarà a l'ampliació de la capacitat productiva d’ErcrosTech, una gamma de resines tècniques destinades a aplicacions d'altes prestacions (laminatges decoratius, recobriments de llaunes per a ús alimentari, etc.). Aquesta inversió permetrà diversificar les aplicacions i mercats d'aquest producte i, per tant, augmentar l'oferta de la cartera comercial d’Ercros.

El Pla 3D contempla així mateix destinar a Almussafes 2,5 milions a cinc projectes de digitalització, entre ells incrementar l'automatització del procés d'envasament i paletitzat de producte; el Big Data, per a l'optimització dels processos mitjançant la implantació d'eines d'intel·ligència artificial (AI); o la Internet de les coses (IoT), amb la instal·lació de sensors per monitorar paràmetres clau del funcionament dels equips. Finalment, l'import restant dels 6,5 milions es destinarà a dos projectes de descarbonització per millorar l'eficiència energètica de la fàbrica.

El primer consisteix en implementar una nova tecnologia a la planta de formaldehid que permetrà reduir significativament el consum elèctric, i el segon, en substituir les lluminàries menys eficients dels vials i les plantes. La realització d’aquestes vuit actuacions reforçarà la sostenibilitat del projecte d’Ercros a Almussafes, en fomentar la diversificació de l'activitat, augmentar l'automatització dels processos i millorar les prestacions ambientals de les instal·lacions.

El Pla 3D succeeix al Pla Act (2016-2020), d'adaptació al canvi tecnològic, que va suposar la modernització de l'estructura productiva d’Ercros i la incorporació d'importants millores d'eficiència energètica.

La fàbrica d'Almussafes està enquadrada en la divisió de química intermèdia. Ocupa de manera directa a 109 persones i el 2020 va facturar prop de 60 milions d'euros. Exporta el 65% de la seva producció i és el líder mundial en el mercat del paraformaldehído. A Almussafes també es produeixen resines que s'usen, principalment, per fabricar taulers i laminatges, com la gamma ErcrosGreen+, el nivell d'emissions de la qual és similar al de la fusta natural, o com la citada gamma Ercros Tech.