Ercros invertirà més de 40 milions a Tarragona en el marc del Pla 3D

Tarragona,

Ercros té previst invertir 40,4 milions d'euros a les seves fàbriques de Tarragona, en el marc del Pla 3D. Aquesta xifra supera els 65 milions si sumem altres inversions en execució o pendents d'autorització administrativa.

El Pla 3D és el pla estratègic posat en marxa per Ercros, que persegueix la seva transformació en una empresa sostenible i s'assenta sobre tres dimensions: Diversificació, Digitalització i Descarbonització. Aquest pla conté 20 grans projectes, 14 dels quals es realitzaran a Tarragona.

L'abast temporal del pla és el període 2021-2025, encara que l'execució de diversos projectes de digitalització i descarbonització transcendeixen aquest termini i s’allargaran fins a 2029. Per al període 2021-2029, Ercros preveu una inversió total de 92 milions d'euros i la generació d'un resultat brut d’explotació (ebitda) addicional de 194 milions d'euros.

Els 40,4 milions que s'invertiran a Tarragona es distribueixen de la següent manera:

  • El 85% es destinarà a nou projectes de descarbonització, que reduiran un 35% el conjunt de les emissions directes de CO2 de les cinc fàbriques de Tarragona (vs 2020);
  • El 13% es destinarà a quatre projectes de digitalització; i
  • El 2% restant es destinarà a un gran projecte de diversificació.

La realització de les 14 actuacions reforçarà la sostenibilitat del projecte d’Ercros a Tarragona, en fomentar la diversificació de l'activitat, augmentar l'automatització dels processos i millorar les prestacions ambientals de les instal·lacions.

En els últims 14 anys (2007-2020), Ercros ha invertit 163,1 milions d'euros a les seves fàbriques de Tarragona.

El Pla 3D succeeix al Pla Act (2016-2020), d'adaptació al canvi tecnològic, que va suposar la modernització de l'estructura productiva d’Ercros i la incorporació d'importants millores d'eficiència energètica.

Ercros té cinc fàbriques a Tarragona. Les de Flix, Vila-seca I, Vila-seca II i Tarragona enquadrades a la divisió de derivats del clor; i la de Tortosa, a la divisió de química intermèdia. Aquests centres donen feina de manera directa a un total de 474 persones i el 2020 van facturar 284 milions d'euros. El 38% de les vendes es va destinar a l'exportació.