Ercros participa a una Jornada sobre l'ús racional dels antibiòtics

Aranjuez,
Jornada ús racional antibiòtics
María Luisa Díez Escanciano, segona per la dreta, acompanyada per altres ponents de la jornada

María Luisa Díez Escanciano, cap d’R+D de la divisió farmàcia d'Ercros, ha participat a la Jornada sobre l'ús racional dels antibiòtics amb la ponència “Producció d'antibiòtics, un llarg camí fins a la comercialització”.

En aquesta jornada, organitzada per l'Hospital Universitari del Tajo, s'ha debatut sobre les perspectives del Pla nacional davant de la resistència als antibiòtics, que tracta de racionalitzar l'ús d'aquests medicaments. El Pla va ser posat en marxa el 2014 pel govern espanyol, juntament amb societats científiques, organitzacions col·legials, associacions professionals i universitats.

A més de María Luisa Díez, van participar a la jornada especialistes en l'ús d'antibiòtics, com ara els caps dels serveis farmacèutic i de pediatria de l'Hospital del Tajo, i el cap de servei del laboratori microbiològic de l'Hospital Ramon i Cajal de Madrid, que van impartir ponències sobre la destinació final dels antibiòtics, resistències bacterianes o la petjada ambiental.

Ercros produeix principis actius farmacèutics (API) genèrics, principalment del camp dels antibiòtics a la seva fàbrica d'Aranjuez, un centre de producció que el 2024 celebra el 75è aniversari.