Ercros, ponent a unes jornades sobre canvi climàtic i transició energètica

Barcelona,

El director general de negocis d’Ercros, Agustín Franco, va participar a les jornades «Canvi climàtic i transició energètica. Descarbonització de la indústria» organitzades pel bufet d’advocats Uría Menéndez el passat divendres, 13 de desembre.

Agustín Franco va recordar que, a l’actualitat, els processos de combustió i de fabricació de la indústria són responsables de només el 19% de les emissions de gasos d’efecte d’hivernacle («GEI»); i va assegurar que la modernització innata de la indústria, els fons d’innovació o el preu del CO2 són insuficients per a rebaixar les emissions de GEI als objectius fixats per l’administració europea i que la única via possible és convertint la batalla contra la crisi climàtica en una oportunitat de negoci.

Aquest objectiu es pot assolir, segons l’Agustín Franco, amb ajudes a la indústria que promoguin la cerca d’alternatives innovadores que transformin els sistemes de producció i l’ús de materials amb neutralitat climàtica, a la vegada que contribueixin a una transició industrial justa que eviti la deslocalització de la producció i els llocs de treball a altres regions amb polítiques ambientals menys estrictes.

Entre d’altres ajudes, va mencionar la implantació de polítiques de fiscalitat i finançament ambiental, el reconeixement de l’esforç ambiental de les empreses a les compres públiques i, si és precís, la prohibició de venda a la Unió Europea d’aquells productes que incorporen materials produïts en processos industrials intensius en carboni.