Ercros premia l'excel·lència acadèmica en el camp de l'hidrogen

Sabiñanigo,

El Premi Ercros-Fundació Hidrogen Aragó 2023 al millor treball de fi de grau ha estat atorgat a Cristian Barón per la seva investigació sobre la viabilitat de la integració de la tecnologia Power to Gas a la indústria del vidre, que va ser codirigida per Jorge Perpinyà i Begoña Penya, tots dos professors de la Universitat de Saragossa.

Aquest guardó és patrocinat per Ercros i inclou una dotació econòmica per a l'autor del treball i un diploma acreditatiu per als tutors. Luis Gállego, director de la fàbrica d'Ercros a Sabiñánigo, va fer entrega del premi al guanyador a l'acte celebrat a la seu del Govern d'Aragó, en el marc del XX aniversari de la constitució de la Fundació Hidrogen Aragó. Va presidir l'acte Arturo Aliaga, conseller d'Indústria en funcions i president de la fundació esmentada.

El guardó forma part dels Premis Fundació Hidrogen Aragó que organitza cada any la Fundació per al Desenvolupament de les Noves Tecnologies de l'Hidrogen a Aragó, del patronat del qual Ercros n’és membre.

L'objectiu dels Premis Fundació Hidrogen Aragó és promoure la recerca d'alt nivell i fomentar l'estudi i el coneixement de les tecnologies relacionades amb l'ús de l'hidrogen com a font d'energia, les energies renovables i la descarbonització del transport i el sector energètic.

Amb la seva participació en aquesta iniciativa, Ercros contribueix a impulsar la producció i ús de l'hidrogen, que és un dels pilars fonamentals de l'estratègia de descarbonització i lluita contra el canvi climàtic de l'empresa continguda en el pla estratègic, Pla 3D.