Ercros progressa en seguretat laboral

  • L’índex de freqüència general d’accidents de 2019 és històricament baix.
  • L’índex d’emissions de CO2 es redueix un 10% respecte de 2018.
  • Ercros inverteix 87 M€ en els darrers 5 anys per a combatre el canvi climàtic.
  • El 99,8% dels productes expedits van ser considerats òptims pels clientes.

 

La implicació de les persones que treballen a Ercros i els esforços realitzats per a reduir l’accidentabilitat han fet possible que al 2019 s’hagi obtingut un resultat històric en seguretat laboral: l’índex de freqüència general d’accidents –que mesura els accidents entre el personal propi i extern (amb i sense baixa) per cada milió d’hores treballades– va ser del 2,5, el més baix dels darrers 10 anys i un 36% inferior a l’índex de l’any anterior. Per la seva part, l’índex d’accidents entre el personal propi va ser el més baix de la història de la companyia.

Les actuacions empreses per tal de reduir l’impacte climàtic que la seva activitat genera han permès una reducció sostinguda de les emissions de CO2: entre 2018 i 2019 aquestes emissions es van reduir un 10%. En els darrers cinc anys, Ercros ha destinat a aquesta finalitat 87 milions d’euros. Entre les inversions portades a terme destaquen el canvi de tecnologia de mercuri a membranes a les plantes d’electròlisi; la substitució de combustibles fòssils per hidrogen generat a la pròpia activitat; millores als processos i instal·lacions de fabricació per tal de reduir el consum energètic; i millores logístiques i operatives que es tradueixen en la reducció de les seves emissions en el transport.

Ercros s’ha adherit als compromisos d’acció climàtica per a frenar l’escalfament global establerts pel Govern de la Generalitat de Catalunya, amb l’objectiu de reduir les emissions de CO2, fins a assolir la neutralitat al 2050, impulsar la transició energètica de la seva activitat i adoptar progressivament els principis de l’economia circular. L’esforç exercit en la lluita contra el canvi climàtic va ser reconegut per l’ONU, que va incloure Ercros com a exemple en el seu dossier de bones pràctiques per a assolir els objectius de desenvolupament sostenible fixats al seu pla d’acció per a 2030. De la mateixa manera, dins del marc de la Cimera del Clima (COP 25), celebrada al desembre de 2019 a Madrid, el programa del Pacte Mundial va seleccionar Ercros entre les 101 millors iniciatives empresarials portades a terme per a combatre el canvi climàtic.

D’altra banda, l’índex de qualitat d’Ercros es va situar en el 0,22, el que suposa que el 99,8% dels productes que van sortir de les fàbriques de la companyia van ser considerats òptims pels clients. Aquesta dada millora un 18% a la de 2018.

L’acompliment d’Ercros en totes les vessants de la sostenibilitat li ha valgut la classificació Premium atorgada pel rating internacional EcoVadis, a l’obtenir una puntuació de 77 sobre 100. Ercros es situa en aquest rating entre l’1% de les companyies amb millor compliment en criteris ambientals, socials i de govern corporatiu (ESG, per les seves sigles en anglès).