Ercros protagonitza un cas d'èxit amb la implantació d'uns sensors

Barcelona,

En el marc del projecte d'Ercros per a la implantació de l'internet de les coses (IoT), inclòs al pla estratègic Pla 3D, l'empresa ha adquirit sensors sense fil que estan alimentats per calor residual en lloc de les bateries tradicionals. D'aquesta manera, Ercros fa un nou pas cap a la digitalització de la seva activitat alhora que optimitza el rendiment energètic de les instal·lacions.

Aquests sensors consten d'un alimentador que s'adhereix a una canonada per absorbir la calor que desprèn i transformar-la en energia elèctrica perquè el sensor pugui captar les dades i el node de comunicació transmetre'ls al control de la planta.

Prèviament a l'adquisició, Ercros juntament amb l'empresa fabricant d'aquests sensors, AEInnova, amb seu a Terrassa (Barcelona), van fer proves pilot a les fàbriques de Cerdanyola i Vila-seca I. Els nous sensors adquirits s'instal·laran a altres fàbriques d'Ercros per continuar amb les proves d'aquest sistema de control.

La implantació de sensors a màquines rotatives, com motors o bombes, ajudarà a millorar la gestió del manteniment a Ercros al prioritzar el manteniment predictiu, pel qual a partir d'un gran nombre de dades es pot conèixer l'estat exacte de la instal·lació i preveure la necessitat real de manteniment, sobre el sistema preventiu, pel qual el manteniment d'una instal·lació es programa principalment en funció del temps de funcionament.

L'experiència d'Ercros ha estat exposada com a cas d'èxit a l'estand de l'Ajuntament de Barcelona a l'Iot Solutions World Congress, que s'ha celebrat en aquesta localitat en el marc de la fira Integrated Systems Europe (ISE), l'esdeveniment del sector audiovisual i els sistemes d’integració més gran del món.