Ercros redueix les emissions de CO2 en el transport dels seus productes

El compromís d'Ercros amb la lluita contra el canvi climàtic i en favor de l'economia circular es reflecteix en la gestió de la logística. El 2022, les actuacions dutes a terme han permès estalviar més de 2 milions de quilòmetres recorreguts i, per tant, l'emissió de 1.630 tones de CO2.

Ercros ha transportat 4.000 tones de PVC entre les fàbriques de Vila-seca II i Monzón utilitzant un megacamió, que permet transportar 38 tones de producte davant de les 25 d'un camió normal. Aquest megacamió ha permès reduir un 15% el consum de gasoil en aquest servei i les corresponents emissions de CO2. El 2023, Ercros ha començat a utilitzar per a aquest mateix servei un camió duo-tràiler, que permet transportar 44 tones de mercaderies, cosa que suposarà un estalvi del 20% en les emissions de CO2.

D'altra banda, s'ha complert l'objectiu d'autoabastiment de sosa líquida a la fàbrica de Sabiñánigo, fet que ha evitat el transport de més de 50.000 tones d'aquest producte des de Vila-seca I, que haurien suposat 2.100 viatges de camió.

Per tal de promoure la circularitat dels envasos, Ercros ha posat en marxa un sistema de recondicionament de palets en mal estat que ha permès la recuperació de 160 tones de fusta. A més, un terç dels palets comprats són reciclats.

També en aquesta línia, les accions realitzades per Ercros juntament amb els seus proveïdors han permès que el 55% dels envasos de plàstic que utilitza Ercros portin incorporat material reciclat. Aquesta millora s'uneix a la reducció de l'espessor dels envasos de plàstic que fa servir la companyia. Aquestes accions en cap cas han suposat un minvament en la qualitat i seguretat dels envasos.