Ercros reitera la seva disposició a una solució consensuada per a El Hondón

Barcelona,

A fi de superar les discrepàncies que van aflorar entre els equips tècnics de la Regió de Múrcia i d'Ercros a la reunió mantinguda el 5 de març i amb ànim de trobar una solució de remediació del terrer d'El Hondón consensuada, Ercros proposa a la Conselleria de Medi Ambient, Universitats, Investigació i Mar Menor, prosseguir les reunions de treball i sol·licita que s'hi uneixin representants del servei jurídic de la pròpia administració murciana i tècnics del Consell de Seguretat Nuclear (CSN). La participació d'aquests experts és necessària per resoldre els dubtes i els aclariments tècnics que van sorgir a la passada reunió.

Ercros ha proposat també que els representants de les associacions de veïns afectats per la situació del terreny d’El Hondón participin en aquestes reunions, ja que són els principals perjudicats i son part en els procediments judicials que se segueixen davant del Tribunal Superior de Justícia de Múrcia.

Ercros considera imprescindible que tècnics i veïns participin a les noves reunions per poder avançar cap a una solució consensuada per tots els operadors afectats i respectuosa amb el medi ambient.

Després de més de quatre anys des de l'inici de l'expedient de declaració de sòl contaminat, i més d'un any des que el CSN emetés el seu informe favorable al Projecte de remediació d'El Hondón presentat per Ercros, l'empresa urgeix l'administració a agilitzar aquestes trobades tècniques per abordar com més aviat millor els treballs de remediació d'El Hondón.