Estudiants de la Universitat de Saragossa, a la fàbrica de Sabiñánigo

Sabiñánigo,

Dos grups d'estudiants del Grau de Químiques i Màster de Química Industrial de la Universitat de Saragossa han visitat la fàbrica d'Ercros a Sabiñánigo els dies 27 i 28 d'abril. Aquestes visites són promogudes pel departament de química inorgànica d'aquesta universitat amb caràcter anual i enguany s'han pogut reprendre després d'un parèntesi a causa de la pandèmia.

95 estudiants, acompanyats de set professors, han pogut conèixer de primera mà els processos de producció d'aquest centre. El personal tècnic de la fàbrica ha facilitat la informació als visitants. Després, ambdós grups han recorregut les plantes de clor-sosa, clorat sòdic i aigua oxigenada.

Els estudiants i els professors han valorat la visita de forma molt positiva, igual que ha ocorregut en les experiències precedents, i han destacat que la sortida a la fàbrica d'Ercros suposa un interessant contacte amb el sector químic productiu, a més d'un adequat complement als coneixements teòrics que s'exposen a l'aula.

El centre d'Ercros a Sabiñánigo, amb més d'un segle de vida, s'integra en la divisió de derivats del clor i és el primer productor europeu de tabletes per al tractament de l'aigua de piscines. Allà es fabriquen 12 productes agrupats en quatre línies: clor-sosa-potassa; cloroisocianurats; clorats i clorits; i aigua oxigenada i amoníac.