Estudiants de l'IES Pirineos de Jaca visiten Sabiñánigo

Sabiñánigo,

Estudiants del Cicle formatiu de grau mitjà en electromecànica de vehicles automòbils de l'IES Pirineos de Jaca han visitat la fàbrica d'Ercros a Sabiñánigo. Els vuit participants, acompanyats de dos professors, han estat rebuts per personal tècnic de la fàbrica que els ha explicat el funcionament de l'empresa, els seus centres productius i amb més detall els processos de producció de la pròpia fàbrica de Sabiñánigo.

Després d'aquesta primera explicació, el grup d'estudiants i professors han visitat la planta de clorat sòdic de la fàbrica per conèixer-ne el funcionament i aprendre com s'apliquen de manera pràctica els coneixements teòrics que estan aprenent durant el curs escolar a les aules.

La visita ha estat molt ben valorada per part dels professors de l'IES Pirineos que han agraït la bona disponibilitat del personal de Sabiñánigo i han destacat que la sortida a la fàbrica d'Ercros suposa un contacte interessant amb el sector químic productiu.

El centre d'Ercros a Sabiñánigo, amb més d'un segle de vida, s'integra a la divisió de derivats del clor i és el primer productor europeu de tabletes per al tractament de l'aigua de piscines. A la fàbrica de Sabiñánigo s’hi fabriquen 12 productes agrupats en quatre línies: clor-sosa-potassa; cloroisocianurats; clorats i clorits; i aigua oxigenada i amoníac.