Geolodia organitza una visita a la Vall Salina de Cardona

En terrenys d'Ercros

Cardona,

El cap de setmana passat, en el marc de l’activitat Geolodia, 108 persones vingudes d’arreu de Catalunya van fet un recorregut per terrenys d’Ercros ubicats a la Vall salina de Cardona, amb la finalitat de conèixer aquesta zona privilegiada de Catalunya que ha mogut cultures des del Neolític i que avui en dia genera un gran interès dels experts. 

Dividits en quatre grups, els visitants van seguir un itinerari ideat i guiats pels geòlegs Judit Pons i Alfons Fíguls, especialistes cardonins de l’Institut de recerca envers la cultura; Jordi Vilà i Íngrid Soriguera, membres de la web de divulgació de la geologia, Geòleg.cat; i Òscar Jané, del podcast GeocastAway.

Al llarg de l’itinerari, els visitants van poder veure un diapir que va aflorar durant la formació dels Pirineus, fruit de l'evaporació d'un antic mar fa més 35 milions d'anys. En una altra de les parades, Alfons Fíguls els hi va explicar com va ser la prehistòria a la zona. Les persones assistents van valorar molt positivament aquesta experiència a la Vall Salina de Cardona, irrepetible i exclusiva ja que el recorregut va transcórrer per terrenys restringits al pas.

Geolodia és una activitat coordinada per la Societat Geológica d’Espanya, durant la qual es realitzen recorreguts geològics per tota la geografia, que tenen caràcter gratuït i estan oberts a tots els públics. L’activitat pretén donar a conèixer l'estreta relació entre la geologia i la vida quotidiana. Els organitzadors van agrair a Ercros les facilitats donades i van confiar que, en futures ocasions, es pugui tornar a repetir.