Monzón comparteix la seva experiència en la gestió dels microplàstics

Monzón,

La fàbrica d ́Ercros a Monzón ha organitzat una jornada per compartir amb altres empreses de la zona la seva experiència en la gestió sostenible dels microplàstics. La jornada s'ha desenvolupat sota el lema “Actua: suma't al compromís zero pèrdues de pèl·lets”.

Ercros és pionera en el seu compromís amb el programa Operation Clean Sweep (OCS), una iniciativa mundial de la indústria per evitar la pèrdua de partícules de plàstic ja sigui en forma de gransa, pols o escates, durant la seva producció, manipulació, transport, transformació i reciclatge. Aquestes partícules, molt volàtils, poden acabar al medi ambient, especialment als rius i al mar, si no es gestionen de forma correcta.

Rafael Mancho, cap de compostos de PVC i especialitats d'Ercros, ha actuat com a amfitrió de la jornada, juntament amb representants de l'empresa veïna Polidux. Junts han explicat als assistents el problema que suposen els microplàstics pel medi ambient, les novetats legislatives, el programa OCS i la certificació europea.

Així mateix, han compartit exemples de bones pràctiques de control i neteja de la gransa que es duen a terme a les dues fàbriques i que eviten que aquests microplàstics arribin al medi aquàtic.