A ple rendiment l’ampliació de la planta de tabletes per al tractament d’aigua de piscines

Sabiñánigo,

Ja funciona a ple rendiment l’ampliació de la capacitat de producció de la planta d’ATCC de la fàbrica d’Ercros a Sabiñánigo, que ha permès augmentar en 6.000 t/any la fabricació d’aquest producte fins a assolir les 28.000 t/any. El cost de la inversió ha ascendit a 14 milions d’euros.

L’ATCC es fa servir per a fabricar tabletes per al tractament de l’aigua de piscines, producte en el qual Ercros és el líder europeu i un dels primers fabricants del món. Al 2019, el 57% de les vendes d’ATCC es van destinar a l’exportació.

L’ampliació de la producció d’ATCC respon a la necessitat de disposar d’un major volum d’un producte sotmès a la pressió d’un mercat en alça, la planta del qual operava al màxim de la seva capacitat.

Addicionalment, el major volum de producció d’ATCC permet a Ercros optimitzar la rendibilitat de la planta de producció de clor i sosa de Sabiñánigo, inaugurada en 2018, ja que, entre d’altres aplicacions, aquests dos productes s’utilitzen com a matèria primera a la fabricació de l’ATCC.

L’ampliació d’aquesta planta és una de les principals actuacions previstes al Pla de modernització industrial i ampliació de la capacitat productiva (Plan Act) que Ercros està portant a terme en el període 2016-2020, amb un import total d’uns 100 milions d’euros.

Aquesta inversió es va iniciar al 2018 i el procés de posada en marxa va començar, tal i com estava previst, a finals de 2019; a l’actualitat ja s’ha assolit la seva màxima capacitat nominal de fabricació.