Reconeixement al grup Joaquín Costa en els 20 anys del Camí de l'Alegria

Tarragona i Monzón,

Els ajuntaments de Salou i de Monzón han homenatjat el grup social Joaquim Costa de la fàbrica de Vila-seca II d'Ercros pel 20è aniversari de la creació del Camí de l'Alegria, un pelegrinatge entre la població de Salou i l'ermita de la Verge de l'Alegria a Monzón. Els creadors d'aquesta ruta van ser antics treballadors de la fàbrica d'Ercros a Monzón que a principis dels 80 van ser traslladats a Vila-seca per posar en marxa la fàbrica en aquesta població.

La ruta pelegrina, de 150 quilòmetres, es va realitzar per primera vegada el 2003, es va repetir anualment fins al 2009 i va tenir un gran èxit de participació. El recorregut seguia els passos del rei Jaume I que, en tornar de la conquesta de Mallorca, va viatjar fins a l'ermita de la Mare de Déu de l'Alegria per agrair els favors rebuts.

Al llarg de la ruta, els pelegrins eren rebuts i homenatjats per les poblacions on feien parada. I en arribar a Monzón, s'unien al camí veïns d'aquesta població.

Els actes d'homenatge han comptat amb la presència dels alcaldes de Salou i Monzón, Pere Granados i Isaac Claver, respectivament, i els membres fundadors del grup Joaquín Costa, actualment jubilats de la fàbrica de Vila-seca II: Vicente Torres, Ángel Martínez, Arturo Pérez, José Manuel Mallen, José Antoni Blasco i José Guerrero.