Sebastián Espino, director d'R+D, en unes jornades sobre descarbonització

Tarragona ,

Sebastián Espino, director d'R+D d'Ercros, ha participat en la taula rodona "Reptes als quals s'enfronta la indústria en el marc de la descarbonització", organitzada per FI Group al Port de Tarragona. La jornada va comptar amb la participació d'experts en el desenvolupament de tecnologies alternatives a la utilització de combustibles fòssils, i en les aplicacions industrials d'aquestes tecnologies.

Sebastián Espino va explicar les actuacions dutes a terme per Ercros per mitigar el canvi climàtic generat per la seva activitat, en concret l'increment de l'eficiència energètica de les plantes productives, el canvi a combustibles no fòssils i l'electrificació, en línia amb el seu compromís amb el Pacte Verd Europeu i el Pla Nacional Integrat d'Energia i Clima (PNIEC). La descarbonització és una de les tres línies d'acció del pla estratègic d'inversions de la companyia, el Pla 3D.  

Així mateix, Espino va reclamar a l'administració incentius públics per impulsar les inversions en descarbonització, que permetin mantenir la competitivitat de les empreses en uns mercats on participen actors amb costos d'energia més baixos i sense les exigències ambientals de la Unió Europea.